Stiri de ultima ora

Aurelian Bădulescu amenință că PSD va merge în instanță pentru spitalele din Sectorul 1

Aurelian Bădulescu amenință că PSD va merge în instanță pentru spitalele din Sectorul 1
Actualitate
Şedinţa de îndată convocată de consilierii municipali ai PSD marţi, ce avea pe ordinea de zi un proiect privind preluarea de către Municipalitate a Spitalelor Grigore Alexandrescu , Floreasca, de Urgenţe Oftalmologice şi de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, nu s-a ţinut din lipsă de cvorum, liderul grupului PSD, Aurelian Bădulescu , menţionând că proiectul va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de vineri.

Potrivit reprezentanţilor Municipalităţii, la şedinţa de marţi au participat 19 consilieri generali ai PSD, în condiţiile în care cvorumul ar fi fost îndeplinit dacă erau minim 28 dintre cei 55 de consilieri generali.

"Nici măcar nu au fost convocate comisiile (de specialitate - n.r.) conform legii şi nici rapoartele de specialitate nu au fost redactate", a explicat secretarul general al Municipiului Bucureşti, Georgiana Zamfir.

Aurelian Bădulescu a subliniat la ieşirea din Primăria Capitalei că problema celor patru spital e rămâne nerezolvată.

"Priorităţile sunt altele la nivelul Municipiului Bucureşti, celelalte două grupuri politice în mod deliberat au înţeles să nu asigure cvorumul de şedinţă, astfel încât această problemă să rămână în continuare în aer şi nerezolvată, până când sperăm ca Instituţia Prefectului să se pronunţe pe această situaţie. În schimb, am discutat cu colegii care sunt aici de faţă şi am stabilit ca acest proiect, care astăzi nu a făcut deliciul şi preocuparea dreptei unite, în şedinţa de vineri a şedinţei ordinare să fie introdus", a declarat Aurelian Bădulescu.

El a precizat că va merge în instanţă dacă vineri proiectul nu va figura pe ordinea de zi a şedinţei.

"Ne vom adresa contenciosului administrativ, respectiv unei instanţe de judecată, care să constate că hotărârea care a fost dată în plenul Consiliului Local al Sectorului 1 este una ilegală, astfel încât să se poată continua finanţarea celor patru spitale", a menţionat Aurelian Bădulescu.

Potrivit acestuia, urgenţa în cazul şedinţei de marţi este dată de faptul că în prezent cele patru spitale sunt fără finanţare.

Diana Mardarovici, purtător de cuvânt al consilierilor liberali, a spus că urgenţa convocării şedinţei de marţi nu este una reală.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus