Stiri de ultima ora

Au revenit festivitățile din școli | Romania Libera

Au revenit festivitățile din școli | Romania Libera
Actualitate
Un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății a permis organizarea din nou a festivităților de încheiere a anului școlar, însă cu anumite condiții impuse în contextul pandemiei COVID-19.

11.06.2021 - 01:07

Mulți absolvenți de liceu și de gimnaziu au participat deja la festivități de încheiere ale anului școlar 2020 – 2021.

Urmează ca și ceilalți școlari să participe la astfel de activități.

Inspectoratele școlare din teritoriu și direcțiunile unităților de învățământ preuniversitar au fost informate în legătură cu prevederile ordinului comun al miniștrilor Educație și Sănătății care reglementează modul în care pot fi organizate festivități școlare, în contextul actual al pandemiei COVID-19.

“Se permit festivitățile organizate în spații deschise, prilejuite de terminarea anului școlar, cu participarea personalului didactic, a elevilor, precum și a însoțitorilor acestora. Participarea însoțitorilor este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare”, prevede articolul 27 din Hotărârea Guvernului 580/2021.

Înscrierea la EN

Mâine este ultima zi în care elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie la Evaluarea Națională (EN).

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, proba scrisă la Limba şi literatura română se va desfăşura pe 22 iunie, iar proba la Matematică - pe 24 iunie.

Elevii din rândul minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă pe 25 iunie.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus