Stiri de ultima ora

Au început înscrierile pentru vizita Papei Francisc la Bucureşti. Ce trebuie să ştie cei vor să fie prezenţi

Au început înscrierile pentru vizita Papei Francisc la Bucureşti. Ce trebuie să ştie cei vor să fie prezenţi
Actualitate
Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti a lansat, vineri, un site unde pelerinii care vor să participe la Liturghia oficiată de Papa Francisc la Bucureşti se pot înscrie. În Catedrala Sfântul Iosif vor intra 1.000 de persoane, iar pe străzile din jurul bisericii se estimează 20.000 de pelerini.

Au început înscrierile vizita Papei Francisc la Bucureşti. Ce trebuie să ştie cei vor să fie prezenţi

„Sfântul Părinte vine într-o vizită apostolică în ţara noastră. Vine să viziteze o biserică locală, de ambele rituri. Şi cum biserica mamă a Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti este Catedrala Sfântul Iosif, Sfântul Părinte va celebra Sfânta Liturghie aici. Cu această ocazie ne va întâlni, ne va cunoaşte, se va ruga cu noi şi pentru noi, va predica cuvântul lui Dumnezeu”, a precizat, vineri, părintele Daniel Bulai, reprezentant al Bisericii Catolice. Potrivit acestuia, în ziua de 31 mai, pelerinii vor avea timp suficient să-şi găsească poarta de intrare şi sectorul unde sunt repartizaţi.

„Vor avea ocazia să participe la un program comun, transmis pe ecranele montate pe străzile din vecinătatea Catedralei (…) Va fi un timp de aşteptare a Sfântului Părinte Papa Francisc, apoi Sfântul Părinte îi va saluta pe toţi credincioşii care vor fi pe străzile din vecinătatea Catedralei din papa-mobil. Pe toate străzile va fi un culoar, binedeterminat, pe unde va trece Sfâtul Părinte pentru a-i saluta pe cei prezenţi. Spre seară, Sfântul Părinte va celebra Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în limba latină. Predica Papei va fi în limba italiană şi va fi tradusă în limba română”, mai susţine părintele Bulai.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus