Stiri de ultima ora

Au disparut 80 de teze de doctorat din Academia de Politie! Nu exista nicio evidenta

Au disparut 80 de teze de doctorat din Academia de Politie! Nu exista nicio evidenta
Actualitate
80 de teze de doctorat sustinute in perioada 2011-2016 nu se regasesc in format electronic in arhiva Academiei de Politie, iar alte trei teze nu exista nici in format tiparit. Acestor teze disparute li se adauga si lucrarile stiintifice a doi decani din Academia de Politie: cel al Facultatii de Politie si cel al Facultatii de Stiinte Juridice si Administrative, care si-au obtinut titlurile inainte de 2011, scrie jurnalista Emilia Sercan in PressOne.

Constatarile se regasesc in Raportul Corpului de Control al ministrului de Interne, care timp de doua luni a facut verificari extinse asupra tezelor de doctorat sustinute dupa anul 2011, raport obtinut in exclusivitate de Emilia Sercan. Ramane o necunoscuta, insa, numarul total de teze care nu se regasesc in arhiva Academiei de Politie din toate cele sustinute vreodata in aceasta universitate.

Verificarile de la Academia de Politie scot la suprafata si alte informatii de-a dreptul socante: la nivelul institutiei nu exista o evidenta clara a persoanelor carora li s-a acordat titlul de doctor si nici a dosarelor de doctorat ale acestora.

La 21 martie 2019, Consiliul de Administratie al Academiei de Politie a decis ca tezele de doctorat ale rectorului, prorectorilor, decanilor si sefilor de servicii sa fie verificate de Comisia de Etica. In total, 14 persoane. Pana la finalizarea controlului Ministerului de Interne, la finalul lunii mai 2019, doar 10 din cele 14 persoane si-au pus tezele de doctorat la dispozitia Comisiei de Etica. Cei patru care au refuzat sa isi puna tezele de doctorat la dispozitia Comisiei de Etica a Academiei de Politie sunt: Cristian Eduard Stefan, decanul Facultatii de Politie; Bogdan Tonea, decanul Facultatii de Stiinte Juridice si Administrative; Stefan Trache, decanul Facultatii de Pompieri si Iulia Chesca, decanul Facultatii de Arhivistica.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus