Stiri de ultima ora

Şase dintre răniţii în accidentul din Ungaria de săptămâna trecută au fost aduşi în ţară

Şase dintre răniţii în accidentul din Ungaria de săptămâna trecută au fost aduşi în ţară
Actualitate
Şase dintre răniţii în accidentul din Ungaria de săptămâna trecută au fost aduşi în ţară (Imagine: MTI)

Potrivit sursei citate, un elicopter MI - 17 al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI a aterizat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în Bucureşti, cu trei persoane rănite în accident.

Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a precizat vineri, pentru MEDIAFAX, că toţi aceşti trei pacienţi vor fi duşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

De asemenea, alţi patru răniţi - trei din accident şi unul cu o suferinţă cronică - au fost aduşi în ţară, sâmbătă, cu o maşină pentru transport victime multiple din dotarea MAI.

Aducerea răniţilor în ţară a fost decisă pe baza avizului medical, în funcţie de starea lor de sănătate, a mai precizat MAI.

Accidentul s-a produs vinerea trecută, pe o autostradă din Ungaria, după ce un şofer de tir bulgar a adormit la volan şi a intrat într-o coloană care se deplasa cu viteză redusă.

În urma impactului, trei români aflaţi într-un microbuz au murit iar alţi 18 au fost răniţi. În urma accidentului în lanţ au mai fost rănite alte 15 persoane, de diferite naţionalităţi

Pe de altă parte, în ultima săptămână, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au intervenit pentru salvarea a 63 de persoane, în misiuni executate în cooperare cu SMURD. Intervenţiile au vizat transportul medical de urgenţă al celor aflaţi în dificultate şi au presupus efectuarea, în intervalul 30 august - 5 septembrie, a peste 92 ore de zbor de către piloţii MAI.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus