Stiri de ultima ora

‘AMERICA DIVIZATĂ: TRUMP VERSUS OBAMA’ - Un documentar prezentat în premieră în România, vineri, de la ora 22.00, pe B1 TV, despre divizarea societății în SUA și despre situația din anul electoral 2020 |

‘AMERICA DIVIZATĂ: TRUMP VERSUS OBAMA’ - Un documentar prezentat în premieră în România, vineri, de la ora 22.00, pe B1 TV, despre divizarea societății în SUA și despre situația din anul electoral 2020 |
Actualitate
Acasa › Ştiri › Eveniment › ‘AMERICA DIVIZATĂ: TRUMP VERSUS OBAMA’ - Un documentar prezentat în premieră în România, vineri, de la ora 22.00, pe B1 TV, despre divizarea societății în SUA și despre situația din anul electoral 2020

‘AMERICA DIVIZATĂ: TRUMP VERSUS OBAMA’ - Un documentar prezentat în premieră în România, vineri, de la ora 22.00, pe B1 TV, despre divizarea societății în SUA și despre situația din anul electoral 2020

Un articol de: - 17 Sep 2020, 18:51

AMERICA DIVIZATĂ: TRUMP VERSUS OBAMA’, o anchetă de excepție a celor de la Frontline, care face o paralelă între mandatele deținute de Barack Obama și Donald Trump și care prezintă situația din Statele Unite în anul electoral 2020.

Documentarul va fi prezentat de B1 TV vineri, de la ora 22.00 și duminică, de la ora 15.30.

Documentarul relatează modul în care, pe parcursul ultimului deceniu, societatea americană a devenit tot mai divizată, având la bază o serie de teme (imigrația, probleme rasiale, corupția din politică, mass media), dar și modul în care politicienii au alimentat această divizare, care s-a transformat în ură, cu scopul de a câștiga capital politic. De asemenea, filmul prezintă și modul în care Vladimir Putin și Rusia s-au implicat și au influențat alegerile din SUA în 2016.

Interferența serviciilor secrete ruse în alegerile prezidențiale din SUA

Concluziile anchetei privind interferența rusă în alegerile prezidențiale din SUA au fost publicate în Raportul Mueller, care trece în revistă investigarea acuzațiilor de conspirație sau de coordonare între campania prezidențială a lui Donald Trump și serviciile secrete ruse și acuzațiile de obstrucționare a actului de justiție. Raportul a fost trimis procurorului general al SUA William Barr pe data de 22 martie 2019, iar o versiune redusă a raportului de 448 de pagini a fost publicată de către Departamentul Justiției.

Ancheta s-a desfășurat în perioada 17 mai 2017 - 22 martie 2019 și a implicat treizeci și patru de rechizitorii, inclusiv împotriva mai multor foști membri ai campaniei președintelui Trump. Totodată  au fost emise în acest interval peste 2.800 de citații, au fost audiați 500 de partori iar alte 500 de persoaneau primit mandate de căutare.

Raportul procurorului Mueller concluzionează că nu a existat vreo înțelegere între membrii echipei lui Trump și Rusia, în pofida numeroaselor contacte. Deși în spațiul public au apărul mai multe informații controversate despre întâlnirile dintre membrii campaniei lui Trump și oficiali ruși, dialogul fiului președintelui american, Donald Jr., și WikiLeaks sau mesajele online  distribuite de membrii echipei de campanie de pe false conturi americane create de ruși, nimic din toate acestea nu au dovedit existența unei conspirații.

Trump, în centrul unui imens scandal privind obstrucționarea actului de justiție

Pe de altă parte, Robert Mueller arată că președintele a încercat - timp de luni de zile, atât în public, cât și în privat - să-i dejoace investigațiile.

Pe data de 9 mai 2017, președintele Donald Trump a demis directorul Biroului Federal de Investigații, James Comey, care a condus o anchetă în curs privind legăturile între asociații lui Trump și oficialii ruși.

Peste 130 de parlamentari democrați ai Congresului Statelor Unite au cerut numirea unui avocat special ca reacție la concedierea lui Comey. După  opt zile de la demiterea lui Comey, a fost deschisă o anchetă a FBI asupra lui Trump pentru obstrucționarea actului de justiție de către directorul FBI la acea vreme, Andrew McCabe.

După opt zile de la demiterea lui Comey, atunci procurorul general adjunct Rod Rosenstein l-a numit pe Robert Mueller, în calitate de procuror special pentru preluarea și extinderea unei investigații privind interferențele ruse în alegerile Statelor Unite din 2016.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus