Stiri de ultima ora

Alina Mungiu-Pippidi pune un diagnostic sever după moțiunea de cenzură

Alina Mungiu-Pippidi pune un diagnostic sever după moțiunea de cenzură
Actualitate
Alina Mungiu-Pippidi afirmă că moțiunea de cenzură a fost un amestec de șantaj și corupție, cu dosare scoase de la cutie, amenințări ale lui Klaus Iohannis și promisiuni de avantaje politice, într-un text publicat pe romaniacurata.ro.

„Moțiunea de cenzură nu s-a mai ținut și nu se mai poate ține, ca o ilustrare a ceea ce scriam săptămâna trecută, că dacă sunteți gură cască o să rămâneți fără democrație (corupția nu e în vreun pericol nici să scadă, nici să crească la managementul actual), pentru că:

Un număr semnificativ de persoane de la minorități/UDMR/PSD sunt vulnerabile și li s-a scos dosarul de la cutie astfel că nu s-au mai prezentat la vot, s-au îmbolnăvit și așa mai departe. Operațiune de șantaj.

Un număr mai mic de persoane au primit asigurări cu pot migra la partidul de guvernare, căpăta funcții sau fi lăsate în funcțiile pe care le au și nu s-au mai prezentat la vot. Corupție politică.

Șeful statului, care oricum are dreptul constituțional de a numi pe cine vrea el, a făcut și gestul neconstituțional să amenințe opoziția, care pe hârtie avea majoritate parlamentară, dar de facto nu avea, că de aia e opoziție, aliații ei au fost cumpărați/șanatajați la precedenta moțiune de cenzură, că de asta avem guvern de o culoare și majoritate parlamentară de alta. Și cum șeful statului controlează serviciile secrete, iar guvernul procuratura iată o amenințare credibilă.

Evident că PSD nu merita să câștige, că e partidul care acum câțiva ani îi punea pe controlorii de trafic aerian să cotizeze direct la casieria partidului și care, când a văzut că nu mai are majoritate, trebuia să plece frumos acasă și să lase să se organizeze alegeri anticipate acum un an.

Dar nu PSD a pierdut la moțiune, ci democrația românească, arătând că dacă banii și șantajul cu dosarele sunt într-o singură mână, instituțiile democratice capătă valoarea unei sticle goale”, a scris Alina Mungiu-Pippidi.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus