Stiri de ultima ora

Alianța primarilor împotriva „revoluției fiscale”

Alianța primarilor împotriva „revoluției fiscale”
Actualitate
Primari ai marilor orașe declară război „revoluției fiscale”. Primarul Iașiului și primarul Aradului caută sprijin din partea cât mai multor edili din toată țara, să pună astfel presiune pe Avocatul Poporului astfel încât acesta să reclame la Curtea Constituțională ordonanța de urgență. Miliarde de lei dispar din bugetele primăriilor odată cu reducerea impozitului pe venit. Numai Iașiul pierde aproape 100 de milioane de lei. Câteva zeci de milioane se duc și de la Arad.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi: Mi se pare cel puţin deplasat faptul că nu s-a ţinut cont de documentul emis de către Consiliul Fiscal asupra proiectului de ordonanţă de urgenţă care precizează la pagina 6: reducerea masivă a veniturilor prin impozitul pe venit va vulnerabiliza foarte mult poziţia financiară a autorităţilor locale, foarte multe dintre acestea având un grad mare de dependenţă de sumele defalcate din impozitul pe venit. Pentru Iaşi înseamnă 40% din veniturile proprii, 20 de milioane de euro, 96,5 milioane lei care vor avea, desigur, o reacţie imediată asupra programelor de investiţii.

Cred că este un experiment fiscal, nu este nici măcar o revoluţie sau o reformă fiscală.

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad: Noi lucrăm la document, ne-am asumat, câteva primării, să lucrăm. Fiecare primărie îşi va completa şi valoarea de pierdere. Ca alăturare în mecanism, sunt foarte multe primării. Vom vedea la sfârşit câte au curajul să dea drumul la acest material pentru că, trebuie să fim sinceri, pe primăriile PSD sunt presiuni în acest moment să nu participe la demersul nostru de a face o anumită presiune pe Avocatul Poporului.

Dan Niţă, primarul comunei Miroslava: Prin ceea ce a făcut Guvernul României, comuna Miroslava va fi păgubită de aproximativ 1,5 milioane de euro. Eu nu mai am încredere acum în ceea ce promite Guvernul. Sigur, susțin demersul Primăriei Municipiului Iași. Chiar am discutat cu oamenii de specialitate, din aparatul de specialitate al primarului, și am hotărât împreună măsurile pe care le vom lua în viitor.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus