Stiri de ultima ora

Alexei Navalnîi ar putea face stop cardiac în orice minut, avertizează medicii săi

Alexei Navalnîi ar putea face stop cardiac în orice minut, avertizează medicii săi
Actualitate
Navalnîi începând cu 31 martie pentru a protesta împotriva condiţiilor de detenţie, acuzând administraţia penitenciarului că îi refuză accesul la un medic şi medicamente în condiţiile în care suferă de o dublă hernie de disc, conform avocaţilor săi.

Medicul personal al opozantului în vârstă de 44 de ani, Anastassia Vassilieva, şi alţi trei doctori, printre care şi un cardiolog, au solicitat oficial să aibă acces imediat la Navalnîi, potrivit unei scrisori adresate serviciilor penitenciare ruse şi publicate pe contul de Twitter al Anastasiei Vasilieva.

Potrivit acesteia, nivelul concentraţiei de potasiu în sângele lui Navalnîi a atins un nivel „critic” de 7,1 milimoli pe litru, „ceea ce semnifică încă o dată o funcţie renală alterată şi faptul că grave probleme de ritm cardiac pot surveni dintr-un minut în altul”.

„Dacă nu va începe tratamentul, va muri în zilele următoare”

Totodată, Kira Iarmiş, purtător de cuvânt al opozantului, a postat pe Twitter o declaraţie a medicului Alexandre Poloupane, care l-a avut în îngrijire pe Navalnîi: „Este total necesară spitalizarea. Dacă nu va începe tratamentul, el va muri în zilele următoare”.

Navalnîi a intrat în greva foamei la 31 martie în semn de protest faţă de condiţiile de detenţie din Colonia penitenciară numărul 2 de la Pokrov, situată la 100 de kilometri est de Moscova, cunoscută drept una dintre cele mai dure din Rusia.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus