Stiri de ultima ora

ALERTĂ PROBLEME la distribuția vaccinurilor în România: avionul plecat de la București a fost OPRIT la Timișoara

ALERTĂ PROBLEME la distribuția vaccinurilor în România: avionul plecat de la București a fost OPRIT la Timișoara
Actualitate
Sunt probleme cu distribuția vaccinurilor în România. Avionul plecat de la București pentru a distribui mii de doze la spitalele din țară a fost blocat pe Aeroportul din Timișoara, anunță România TV. Aeronava nu a mai putut decola din cauza ceții. Oficialii MAI spun că dozele vor fi distribuite în restul de centre de vaccinare pe cale terestră.

Cea de-a doua tranșă, de 21.600 doze de vaccin Moderna, a ajuns sâmbătă în România.

Convoiul a intrat în țară prin Vama Nădlac.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi duse la București. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfyzer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus