Stiri de ultima ora

Ai restanță, ne vedem la toamnă - Motivele pentru care România a picat rușinos examenul PNRR/ DOCUMENT

Ai restanță, ne vedem la toamnă - Motivele pentru care România a picat rușinos examenul PNRR/ DOCUMENT
Actualitate
România a picat rușinos examenul numit Programul Național de Reziliență și Redresare. ”Profesorul” Comisia Europeană a luat pixul roșu în mână și a umplut de observații lucrarea României, concluzia fiind că ”studentul” are restanță și este așteptat în toamnă.

De remarcat faptul că oficialii Comisiei Europene nu resping proiectele dorite de România, dar ridică semne de întrebare când vine vorba despre finanțare. În document fie nu sunt prevăzute costurile anumitor lucrări, fie sunt greșite sumele, fie costurile defalcate nu se ”pupă” cu suma finală. Practic, Comisia Europeană ne atrage atenția asupra unor greșeli de amatori și explică Guvernului de la București că ar avea nevoie de niște ore de aritmetică.

Iată o serie de observații ale Comisiei Europene:

Unul dintre reproșurile aduse PNRR-ului depus de România este că nu corespund datele din documentele .xls cu cele din documentele word pentru anumite proiecte. Este vorba, în acest caz, despre renovarea spitalelor.

Un alt exemplu este că România a cerut bani prin PNRR pentru a renova terapia intensivă pentru nou-născuți. În documentul word sunt ceruți 80 de milioane de euro pentru asta, dar în documentul .xls anexat aceluiași proiect suma finală este de 71 de milioane de euro.

S-a depus cerere pentru finanțare a unui spital nou, doar că suma diferă de la un document la altul. Odată sunt ceruți 570 de milioane de euro, iar în altul, 517 milioane de euro.

La capitolul „Scheme de ajutor de stat pentru tehnologiile viitorului”, spune Comisia că nu pot fi calculate costuri exacte, pentru că nu sunt suficiente informații.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus