Stiri de ultima ora

A început votul anticipat în SUA. Alegător: Abia aștept să votez împotriva lui Trump

A început votul anticipat în SUA. Alegător: Abia aștept să votez împotriva lui Trump
Actualitate
A început votul anticipat în SUA. Alegător: Abia aștept să votez împotriva lui Trump

19-09-2020 10:17 Autor: Stirileprotv.ro

Procesul de votare anticipată în persoană a început vineri în patru state americane pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Astfel, alegătorii se pot prezenta la urne în Dakota de Sud, Minnesota, Virginia şi Wyoming.

Un sondaj publicat în această săptămână de Washington Post şi ABC News a arătat că 44% dintre alegătorii din Wisconsin şi 39% dintre cei din Minnesota intenţionează să voteze înaintea datei oficiale a scrutinului prezidenţial, 3 noiembrie. Experţii se aşteaptă la o creştere masivă a votului prin corespondenţă în acest an. Preşedintele Donald Trump a susţinut în mod repetat că voturile trimise prin poştă sunt vulnerabile la fraudă, chiar dacă nu există dovezi clare în acest sens. Atât Donald Trump, cât şi candidatul democrat Joe Biden au programate vineri evenimente de campanie în Minnesota, unul din statele cu rezultate greu de anticipat.

Alegător în Minnesota: Abia aştept să votez împotriva lui Trump

  Potrivit News.ro, care citeaxă Reuters, aproximativ 44 de persoane votaseră în primele 30 de minute de la deschiderea unui singur centru de votare în oraşul Minneapolis, un stat pe care Trump l-a pierdut în 2016, dar pe care vrea să îl câştige de această dată. În Virginia, autorităţile electorale din comitatele Fairfax şi Arlington, din suburbiile Washingtonului, au raportat o participare masivă, cu cozi formate la uşă.

Unii alegători din Minnesota au spus că sunt nerăbdători să voteze acum pentru a evita posibila aglomeraţie din ziua alegerilor. Pandemia de coronavirus a modificat tradiţiile electorale din SUA, a redus brusc turneele de campanie ale ambilor candidaţi şi va duce, probabil, la o creştere a votului anticipat şi prin poştă, deoarece americanii încearcă să-şi reducă expunerea la aglomeraţia care poate răspândi boala. ”Am vrut să fac asta”, a spus Jason Miller, de 33 de ani, un pictor care stătea la coadă înainte de deschiderea centrului de votare, pentru a vota cu Biden. El a spus că abia aşteaptă să voteze împotriva lui Trump. Toţi alegătorii aflaţi la coadă în Minneapolis purtau măşti pentru a se protejarea de coronavirus. Margie Rukavina, în vârstă de 72 de ani, a declarat că este ”nerăbdătoare” să voteze pentru Biden, dar şi că i-ar fi fost teamă să voteze în ziua alegerilor, având în vedere îngrijorările legate de sănătate.

Biden conduce în sondaje

  Preşedintele republican Donald Trump este în urma lui Joe Biden în sondajele de opinie naţionale, dar încearcă să recupereze terenul în Minnesota, stat unde a pierdut cu aproximativ 1,5 puncte procentuale în faţa democratei Hillary Clinton în 2016, în timp ce a câştigat în statul vecin Wisconsin. Sondajele de opinie recente, citate de News.ro, arată că Biden are un avantaj confortabil în Minnesota. Potrivit sondajului, Biden conduce în toate cele trei foste state industriale din aşa-numita ”centură a ruginei”, Michigan, Wisconsin şi Pennsylvania, pe care Trump le-a câştigat în 2016. Trump urma să organizeze vineri seara un miting de campanie pe un aeroport din Bemidji, Minnesota. După-amiaza, Biden urma să viziteze un centru de instruire sindicală din Duluth, înainte de a susţine un discurs. Statul Minnesota a fost punctul de pornire al unei mişcări naţionale pentru egalitatea rasială, în urma morţii afro-americanului George Floyd, sufocat cu genunchiul de un poliţist în timp ce se afla în custodia acestuia. Uciderea lui George Floyd a provocat tuburări sociale la nivel naţional, care au durat luni de zile şi au zguduit şi mai mult ţara deja asediată de pandemia coronavirusului,. Trump a reacţionat la violenţele stradale cu angajamentul de a menţine ”legea şi ordinea”, afirmând că mulţi dintre protestatari sunt radicali de extremă stânga. Biden a denunţat violenţele de la unele proteste, exprimându-şi în acelaşi timp sprijinul pentru obiecţiile protestatarilor faţă de rasism şi brutalitatea poliţiei. El a dat afirmat că retorica lui Trump a inflamat situaţia.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus