Stiri de ultima ora

A murit Noel Witts, unul dintre cei mai vechi colaboratori ai FITS

A murit Noel Witts, unul dintre cei mai vechi colaboratori ai FITS
Actualitate
Conform unui comunicat al FITS, Noel Witts a fost o prezenţă constantă a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, încă de la prima ediţie. Începând din anul 2011 a prezentat evenimentul „Conversaţii Culturale”, în cadrul FITS, o serie de interviuri live cu invitaţii festivalului, publicate de FITS cu sprijinul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Departamentul de Artă Teatrală.

„În numele întregii echipe a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Bursei de Spectacole şi Programului de Voluntariat, aduc un ultim omagiu profesorului universitar de origine britanică Noel Witts, care a încetat din viaţă în acest sfârşit de săptămână. Noel Witts a fost profesor eminent, un mare prieten al festivalului, un mare cărturar şi un mare promotor al culturii britanice şi europene! A fost un maestru al dialogului şi al construcţiei! Vom continua Conversaţiile Culturale în memoria lui şi invităm Universitatea din Leeds să desemneze un vrednic continuator! Îi dorim drum cu lumină! Memoria lui va rămâne mereu în sufletul nostru!, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al TNRS, preşedinte FITS.

ULTIMELE ȘTIRI

În anul 1992 a avut primul contact cu România, în cadrul cercetărilor pentru documentarul BBC „Ceauşescu’s Court Jesters – Romanian Theatre”. Din 1994 a fost o prezenţă constantă a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi a Bursei de Spectacole de la Sibiu.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus