Stiri de ultima ora

A fost suspendat procesul în care Victor Ponta era acuzat de corupţie. Motivul

A fost suspendat procesul în care Victor Ponta era acuzat de corupţie. Motivul
Actualitate
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a suspendat procesul în dosarul "Turceni-Rovinari”, în care Victor Ponta era acuzat de corupţie, datorită faptului că a sesizat Curtea Justiţie a Uniunii Europene, transmite Main News.ro .

Motivul sesizării la Curtea Justiţie a UE fiind ca aceasta să se pronunţe asupra deciziei luate de Curtea Constituţională a României ( CCR ) cu privire la completurile de trei magistrați. 

Reamintim că pe data de 3 iulie, CCR a admis o sezisare a lui Florin Iordache pe completurile de trei judecători de la Înalta Curte conform căreia toate cauzele care nu au decizii definitive ar urma să fie rejudecate de completuri specializate în fapte de corupție.

Ori în dosarul "Turceni - Rovinari" sunt judecaţi pentru fapte de corupţie fostul premier Victor Ponta , fostul senator PSD, Dan Şova, fostul director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Laurenţiu Dan Ciurel, şi directorul general al Complexului Energetic Turceni (CET), Dumitru Cristea.

Faptele de corupţie ar fi avut legătură cu încheierea unor contracte de consultanţă.  

Victor Ponta a fost trimis în judecată în 2015 pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani. Potrivit procurorilor, preşedintele Pro România ar fi falsificat rapoarte de activitate care atestă că a prestat servicii ca avocat pentru Casa de avocatură a lui Dan Şova. 

Însă Victor Ponta nu ar fi prestat serviciile, ci ar fi încasat banii care ar reprezenta un comision pentru sprijinul pe care i l-ar fi oferit lui Dan Șova în obținerea unor contracte cu Complexurile energetice Turceni și Rovinari. 
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus