Stiri de ultima ora

80 de ani de la Pogromul de la București | AUDIO

80 de ani de la Pogromul de la București | AUDIO
Actualitate
Se împlinesc 80 de ani de la Pogromul legionar din București în care au fost uciși peste 120 de evrei și devastate 1.000 de magazine și sinagogi.

O comemorare a fost organizată de Federația Comunităților Evreiești din România. Dar și de Teatrul Evreiesc.

Pogromul legionar antievreiesc de la București a fost punctul culminant al violențelor inițiate de membrii mișcării legionare. A fost, de fapt, punctul culminant al Măsurilor antisemite și al abuzurilor din lunile anterioare.

Valul de teroare pornit de aceștia împotriva evreilor a cuprinse asasinate, arestări, jafuri, maltratări, profanarea cimitirelor și a lăcașurilor de cult. cartierele Dudeşti şi Văcăreşti din Capitală au fost devastate.

In ianuarie 1941, rabinul Moses Rosen a supraviețuit ca prin minune.

Se împlinesc , așadar, 80 de ani de la pogromul de la București. Teatrul Teatrul Evreiesc de Stat comemorează momentul printr-o serie de evenimente online, care vor fi transmise pe paginile de Facebook şi YouTube ale teatrului de joi până pe 27 ianuarie.

Foto: Ambasadorul Statului Israel, ES David Saranga, la comemorarea victimelor Pogromului de la București.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2021/01/21ian-16-LILI-SANDW-Pogromul-de-la-Bucuresti-1.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liliana Nicolaeeuropafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus