Stiri de ultima ora

VIDEO O rachetă SpaceX Falcon 9 s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic după ce a ratat aterizarea la Cape Canaveral

VIDEO O rachetă SpaceX Falcon 9 s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic după ce a ratat aterizarea la Cape Canaveral
Stiinta-sanatate
SpaceX a lansat o nouă rachetă Falcon 9 Către Staţia Spaţială Internaţională, într-o misiune obişnuită de aprovizionare, însă finalul misiunii nu a decurs aşa cum şi-ar fi dorit Elon Musk. Propulsorul a ratat aterizarea la Cape Canaveral, Florida, şi a căzut în ocean.

Este pentru prima dată când o rachetă Falcon 9 nu reuşeşte să aterizeze în condiţii de siguranţă pe rampa SpaceX din cadrul complexului spaţial de pe Coasta de Est a Statelor Unite, iar componenta vinovată pentru acest eşec este una dintre aripile de ghidaj care se regăsesc pe corpul propulsorului.

După ce sistemul a cedat, racheta Falcon 9 a intrat într-o rotaţie haotică care nu i-a mai permis acesteia ghidajul către spaţiul destinat aterizării. 

În schimb, sistemele de propulsie au permis ca Falcon 9 să aterizeze forţat în Oceanul Atlantic, impactul fiind minim. Astfel că racheta a putut fi recuperată din apă, fără să fi suferit avarii.

Întreg evenimentul a fost filmat de câţiva fani ai SpaceX, air din imagini se poate vedea clar cum racheta pierde controlul în ultimele momente ale zborului.

Articole similare :
comments powered by Disqus