Stiri de ultima ora

Unde trăiesc cei mai deştepţi oameni de pe planetă. Ce caută „minţile luminate” în aceste zone

Unde trăiesc cei mai deştepţi oameni de pe planetă. Ce caută „minţile luminate” în aceste zone
Stiinta-sanatate
Cei mai deştepţi oameni ai planetei trăiesc în SUA, dar şi în ţări precum Suedia, Germania şi Finlanda din Europa, potrivit unui studiu al analiştilor de la Macquarie Bank din Australia care au realizat o listă cu 13 zone geografice de care sunt atrase „minţile luminate". Din păcate, România nu se află pe această listă.

Lista are la bază o cercetare din cartea intitulată ,,Cele mai deştepte locuri de pe Pământ”, scrisă de Antoine van Agtamael şi Fred Bakker.

Opt filme care te ajută să devii mai DEŞTEPT. Numărul 5 o să-ţi arate cât de INTELIGENT eşti

În Statele Unite, cele mai atractive zone pentru cei deştepţi sunt Silicon Valley, Austin, Cambridge, California, Massachusetts şi Texas. Ceea ce îi atrage aici sunt universităţile Harvard şi Stanford, dar şi industria IT, dezvoltarea ştiinţei bio, a maşinilor electrice sau a roboţilor.

Pe bătrânul continent, Europa, cele mai atractive zone sunt Eindhoven, Zurich, dar şi nişte oraşe din Suedia, Olanda, Elveţia, Germania şi Finlanda. Pe lângă universităţile de aici, oamenii inteligenţi caută domenii care vizează industria medicală, ştiinţa vieţii, industria materialelor semiconductoare sau comunicarea wireless.
descopera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus