Stiri - Editia din date de 06-12-2018

Arhiva stiri din data de:
06-12-2018 Stiri de ultima ora din

Testul ce poate detecta toate tipurile de cancer în doar 10 minute

Stiinta-sanatate
Cercetătorii au dezvoltat un test ce poate fi utilizat pentru depistarea tuturor tipurilor de cancer. Acesta are la bază o semnătură unică a ADN-ului ce pare să fie comună pentru toate tipurile de cancer.

Testul trebuie realizat pe oameni, iar analizele clinice sunt necesare înainte ca specialiştii să fie siguri că poate fi utilizat în scop medical. Conform Science Alert, fiecare tip de cancer , fie că este de sân sau intestinal, conţine diferenţe genetice şi alte trăsături specifice.

Cercetătorii au încercat pentru o lungă perioadă de timp să descopere o modalitate de diagnosticare a tuturor tipurilor de cancer. Cercetarea arată că, în cazul cancerului, ADN -ul formează o structură unică atunci când este amplasat în apă. Structura este aceeaşi în cazul probelor de ADN prelevate din cancer mamar, de prostată sau intestinal, precum şi în cazul limfomului.

Specialiştii Universităţii din Queensland au utilizat această descoperire pentru a dezvolta un test de identificare a ADN-ului canceros în mai puţin de 10 minute.

Metodele actuale de detectare a cancerului necesită o biopsie de ţesut. Aşadar, cercetătorii au încercat să realizeze o metodă mai puţin invazivă de diagnosticare, testul ce poate detecta toate formele timpurii de cancer. Aproape toate celulele din corp au acelaşi ADN, dar studiile au arătat că progresia cancerului produce modificări la nivelul ADN-ului.

Această schimbare este evidentă în tiparul de distribuire a metilului. Tiparul diferit dintr-o celulă normală de ADN este crucial pentru reglarea funcţiilor sale. De asemenea, acesta este responsabil pentru activarea şi dezactivarea genelor. Alterarea acestui tipar reprezintă modalitatea prin care cancerul se propagă.

Cu ajutorul microscopiei de transmisie cu electroni, cercetătorii au observat fragmentele canceroase de ADN în structuri tridimensionale din apă. În testele de laborator, particulele de aur ajută la detetarea moleculelor biologice, precum ADN-ul. Acest lucru se datorează faptului că aurul afectează comportamentul moleculelor, modificările fiind vizibile prin schimbarea culorii lor.

Descoperirea a ajutat la crearea unui test ce poate detecta ADN-ul canceros din sânge şi ţesuturi. Pentru proces este necesară o cantitate mică de ADN purificat ce este amestecat cu câteva picături dintr-o soluţie cu particule de aur.

Testul funcţionează şi pentru detectarea electrochimică, atunci când ADN-ul este ataşat de elctrozii plaţi de aur. Până în prezent, cercetătorii au testat peste 200 de ţesuturi şi probe de sânge, fiind obţinută o acurateţe de 90%.Va recomandam sa cititi si :
13
aug.
jumatate dintre cazurile de cancer ar putea fi vindecate datorita unei noi tehnici biopsia lichida
Stiinta-sanatate
„Biopsia lichidă” ar putea ajuta la diagnosticarea timpurie a cancerului, sporind şansele de succes al tratamentului.     Foto Shutterstock Galerie foto 1 O metodă inovatoare de detectare a cancerului a fost...

28
aug.
studiu un nou test sangvin identifica cazurile de recidiva a cancerului
Actualitate
Un nou test sangvin, creat de cercetătorii de la Institute of Cancer Research din Londra, ar putea salva numeroase vieţi omeneşti, deoarece este capabil să identifice acele cazuri medicale în...

19
ian.
inovatie uriasa in medicina un test de sange poate depista opt tipuri de cancer in faza incipienta
Stiinta-sanatate
Mulţi pacienţi mor în prezent din cauza cancerului diagnosticat târziu. Un test dezvoltat recent în SUA poate detecta, însă, opt dintre cele mai comune tipuri de cancer. O multitudine de...

30
sep.
o companie a lansat testul de sange care poate detecta cancerul controversele au inceput imediat in jurul descoperirii
Stiinta-sanatate
Oamenii de ştiinţă visează de mult timp să poată depista cancerul cu ajutorul unei simple analize de sânge. Aceste analize ar trebui să depisteze boala la persoane care nu au...

25
feb.
un nou test rapid ar putea face diagnosticarea cancerului mai accesibila
Stiinta-sanatate
O simplă bandă de hârtie ar putea arăta semnele unor tumori prezente în corp. Banda ar putea face mai ușoară și mai accesibilă detectarea din timp a unor forme de...


comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Stiinta-sanatate:
Artilcole stiri grupate pe subiecte