Stiri de ultima ora

Telescopul spațial Hubble și cometa ISON

Telescopul spațial Hubble și cometa ISON
Stiinta-sanatate
O nouă imagine a cometei ISON , obținută de către Telescopul Spațial Hubble arată că nucleul acesteia este intact, ceea ce ne oferă speranțe pentru spectacolul ceresc pe care l-am putea urmări la începutul iernii.

Abia ieșită de sub restricțiile bugetare, care au făcut ca NASA să închidă aproape toate site-urile pe care le administra, Administrația Națională pentru Aeronautică și Spațiu a organizat o conferință de presă în care a prezentat ultimele imagini ale cometei ISON, obținute cu ajutorul telescopului spațial Hubble pe 9 octombrie.

Deși în ele nu se vede nucleul cometei, specialiștii afirmă că acesta este intact, deoarece forma cozii cometare este simetrică și netedă. Dacă nucleul ar fi început să se fragmenteze, atunci forma cozii ar fi fost cu totul alta.

La momentul realizării fotografiei de către telescopul spațial Hubble, Ison se afla la 288 milioane de km față de Terra.

Cometa ISON fotografiată de către Telescopul Spațial Hubble pe data de 9 octombrie. (Credit: NASA, ESA, and the Hubble Heritage Team (STScI/AURA))

Alături de informațiile pe care le-am prezentat într-o postare anterioară , cele care au fost comunicate ieri vin să susțină speranța că spre sfârșitul anului vom putea asista la un adevărat spectacol ceresc oferit de cometa ISON.

Pe 26 decembrie cometa se va apropia cel mai mult de Terra, aflându-se la o distanță de 64 milioane de km. Cometa va fi vizibilă cu ochiul liber, deși cu oarecare dificultate, încă de la începutul lunii noiembrie. La începutul lunii decembrie va avea loc marele spectacol ceresc la care vom asista cu toții.

Articole similare :
comments powered by Disqus