Stiri de ultima ora

Steve Irwin, cel mai cunoscut vânător de crocodili

Steve Irwin, cel mai cunoscut   vânător de crocodili
Stiinta-sanatate
Steve Irwin, celebrul „vânător de crocodili”, este sărbătorit astăzi de către Google, printr-un doodle special, cu ocazia împlinirii a 57 de ani de la naşterea lui.

Este oficial! Prima specie de mamifere care a dispărut din cauza oamenilor

Spirit aventurier, curajos, având foarte mult umor şi dând dovadă de o mare curiozitate ştiinţifică, la vârsta de 30 de ani, Steve preia afacerea familiei şi schimbă denumirea parcului în „Australia Zoo”. Tot atunci debutează şi pe micile ecrane cu primul său show de televiziune dedicat vieţii animalelor sălbatice. 

Steve Irwin a devenit cel mai cunoscut australian, realizând multe documentare cu şi despre animale pentru Animal Planet şi Discovery, cea mai cunoscută serie fiind „The Crocodile Hunter” („ Vânătorul de crocodili ”), fiind ajutat în realizarea ei şi de către soţia sa, americanca Terri Irwin , cu care s-a căsătorit în 1992.

Emisiunile sale, vizionate de zeci de milioane de oameni din întreaga lume, nu au fost lipsite de critici. A fost acuzat că, atunci când a filmat în Antarctica, a perturbat habitatul balenelor, focilor şi pinguinilor, dar şi pentru că şi-a ţinut copilul de numai câteva luni în braţe în timp ce hrănea un crocodil.

Faimos pentru cascadoriile sale îndrăzneţe cu animale periculoase, Steve Irwin a murit la numai 44 de ani, după ce a fost muşcat de o pisică de mare în timpul unei filmări pentru emisiunea „Vânătorul de crocodili”.

Irwin filma atunci în Marea Barieră de Corali din Queensland, alături de cameramanul Justin Lyons, când a fost înjunghiat de 100 de ori de o pisică de mare în doar câteva secunde. Pisicile de mare au mai multe vârfuri ascuţite şi veninoase pe cozile lor, pe care le folosesc pentru a se apăra atunci când se simt ameninţate.

Australianul a murit o zi mai târziu, pe 4 septembrie 2006. „S-a uitat calm la mine şi a spus Mor , iar ăsta a fost ultimul lucru pe care l-a zis”, a povestit peste ani cameramanul care a realizat ultima filmare cu Steve Irwin, „vânătorul de crocodili”.
descopera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus