Stiri de ultima ora

Rafila: Majoritatea persoanelor care au luat coronavirus s-au vindecat. Au făcut forme uşoare

Rafila: Majoritatea persoanelor care au luat coronavirus s-au vindecat. Au făcut forme uşoare
Stiinta-sanatate
Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus, luni, că majoritatea persoanelor care s-au infectat cu coronavirus s-au vindecat, pentru că au făcut o formă uşoară a bolii, el precizând că autorităţile chineze testează un antiviral pentru cazurile mai grave.

„Majoritatea s-au vindecat chiar dacă nu au fost diagnosticaţi, pentru că formele au fost uşoare şi nici măcar nu au apelat la diagnostic, gândiţi-vă la varianta asta. Deci, din cele 80% de forme uşoare şi medii, ele se vindecă în totalitate, spontan, nu trebuie un tratament decât simptomatic. Tratamentul (...), un antiviral utilizat în infecţia HIV, este, în momentul de faţă, testat de autorităţile chineze şi în momentul în care se constată că efectul sau beneficiul terapeutic există, probabil că o să avem şi noi protocoale la dispoziţie”, a spus Rafila.

Referitor la carantina din China, managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a spus că „e greu să îţi imaginezi că poţi face un gard în jurul a 11 milioane de locuitori”, dar că lucrurile sunt „într-o zonă a stabilităţii”.
descopera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus