Stiri de ultima ora

Premieră mondială! O femeie cu HIV i-a donat rinichii unui bărbat, care suferă de aceeaşi boală

Premieră mondială! O femeie cu HIV i-a donat rinichii unui bărbat, care suferă de aceeaşi boală
Stiinta-sanatate
Chirurgii de la spitalul Johns Hopkins Medicine din Baltimore i-au transplantat organul unui alt pacient cu HIV, scrie CNN . Atât donatorul, cât şi beneficiarul transplantului, care a dorit să rămână anonim, se simt bine.

Mărturiile unui fost mercenar: Am fost implicat în răspândirea virusului HIV

Nina Martinez, în vârstă de 36 de ani, consultant în domeniul sănătăţii, a contractat HIV în 1983, pe când avea doar şase săptămâni, după ce a primit o transfuzie de sânge. La acea vreme, sângele nu era verificat în privinţa virusului HIV. Dr. Dorry Segev, profesor la Johns Hopkins University School of Medicine şi chirurgul care a operat-o pe Martinez, a lăudat curajul femeii şi a spus că operaţia istorică este „o încununare a succesului avut în domeniul tratării HIV”.

Până la transplantul realizat luni  de medici, în premieră, în SUA au avut loc circa 100 de transplanturi HIV-to-HIV, dar toate organele au provenit de la donatori aflaţi în moarte cerebrală. Un episod din serialul „Anatomia lui Grey”, despre un transplant HIV-to-HIV de la un pacient în viaţă, i-a „aprins” imaginaţia lui Martinez.
descopera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus