Stiri de ultima ora

Munţii Carpaţi, traversaţi de o dronă inventată de un doctorand la Galaţi. Este un record mondial de distanţă şi altitudine

Munţii Carpaţi, traversaţi de o dronă inventată de un doctorand la Galaţi.   Este un record mondial de distanţă şi altitudine
Stiinta-sanatate
Un doctorand de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a construit o dronă, care a parcurs 260 de kilometri, peste Munţii Carpaţi, ceea ce, spune el, este un record mondial în ceea ce priveşte distanţa şi altitudinea, potrivit Mediafax.

Inginerul Mihai Dragu a construit o dronă care a parcurs distanţa dintre Bucureşti şi Alba Iulia, trecând peste munţi.

NASA caută forme de viaţă pe Titan, satelitul lui Saturn, cu o dronă uriaşă

„Drona Rebel a executat un zbor de 260 de kilometri peste Munţii Carpaţi, acesta fiind un record mondial de distanţă şi altitudine. Mai aveam posibilitatea să parcurg încă 40 de km, dar nu mi-am dorit decât să fac un zbor în cinstea Centenarului, ca o aniversare a inventivităţii poporului român. Traseul a fost Bucureşti-Alba Iulia, peste Munţii Făgăraş”, a spus Mihai Dragu.

Potrivit acestuia, drona are o autonomie de zbor foarte mare deoarece este dotată cu acumulatori performanţi. Inventantorul a anunţat că va încerca să-şi breveteze aparatul, care va putea fi folosit în numeroase domenii de activitate.
descopera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus