Stiri de ultima ora

Medicamente riscante pentru fat

Medicamente riscante pentru fat
Stiinta-sanatate
In timpul sarcinii, viitoarea mama trebuie sa fie extrem de precauta in privinta medicamentelor si a afectiunilor. Ideal ar fi ca mama sa nu se imbolnaveasca deloc pe parcursul sarcinii si astfel, sa nu fie obligata sa ia vreun medicament. Colegii de la www.nou-nascuti.ro ne avertizeaza asupra medicamentelor riscante pentru fat.

Retinoizi: doze mari de vitamina A (peste 15,000UI/zi), Etretinate, Acitretin, Isotretinoin- folosit in tratamentul acneei. Pot provoca boli de inima si anomalii grave ale fetei (gura de lup), ale ochilor, creierului, extremitatilor. Riscul de malformatii persista inca saptamani dupa intreruperea tratamentului. Alt derivat de vitamina A, Etretinate (Tegison) folosit in tratamentul psoriazisului, trebuie, de asemenea, evitat inaintea si in timpul sarcinii.

Hormonii: androgeni, Dietilsilbestrol, Danazol. Produc malformatii ale tractului genital, cancer de vagin, avort spontan si sarcina extrauterina, la fetele mamelor care au luat dietildilbestrol in timpul sarcinii.
www.bebelu.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus