Stiri de ultima ora

Laserul de la Măgurele, bătaia de joc a autorităților române

Laserul de la Măgurele, bătaia de joc a autorităților române
Stiinta-sanatate
Constructia cladirii de la Magurele care va adaposti cel mai puternic laser din lume inregistreaza deja o intarziere de un an, a declarat directorul proiectului, Nicolae Zamfir. Acesta a acuzat autoritatile si constructorul Strabag ca “tergiverseaza lucrarile”.

Directorul ELI-NP a explicat pentru HotNews.ro ca autoritatile si constructorul Strabag "tergiverseaza lucrarile" si ca, in consecinta, constructia cladirii de la Magurele inregistreaza deja o intarziere de un an.

Concret, in septembrie 2014 Administratia Nationala Apele Romane a acordat - cu o intarziere de 11 luni care a antrenat si alte intarzieri in cadrul constructiei civile - avizul de care constructorii aveau nevoie pentru realizarea celor peste 1.000 de pompe geotermale care vor asigura energia centrului de cercetare.

Nicolae Zamfir a precizat ca "putem sa sanctionam constructorul, dar asta inseamna blocarea constructiei. Suntem in negocieri acum, vedem cat se tin de cuvant si avem mijloace contractuale de sanctionare, dar ideea este sa avem constructia finalizata".
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus