Stiri de ultima ora

Gândirea pozitivă în timpul sarcinii poate ajuta la dezvoltarea aptitudinilor copiilor pentru ştiinţă şi matematică

Gândirea pozitivă în timpul sarcinii poate ajuta la dezvoltarea aptitudinilor copiilor pentru ştiinţă şi matematică
Stiinta-sanatate
Cercetătorii au folosit date de la un studiu din anii 90 care a examinat o măsură a personalităţii numită locus de control, o expectanţă a cuiva cu privire la rezultatul unor evenimente din viaţa lor. Acest parametru are două aspecte: unul intern, al celor care cred că pot influenţa cursul lucrurilor, şi unul extern, în care forţe exterioare, dincolo de controlul persoanei, dictează mersul vieţii, astfel că nu are sens intervenirea mai activă, scrie Medical Xpress.

Cercetătorii au examinat locusul de control prin folosirea răspunsurilor la chestionare completate de peste 1.600 de femei însărcinate care au luat parte la studiu. Apoi au analizat aptitudinile matematice şi ştiinţifice ale copiilor la vârstele de 8, 11 şi 13 ani. Descoperirile sugerează că mamele cu un locus de control intern au avut copii mai apţi pentru ştiinţă şi matematică faţă de mamele cu un locus de control extern, astfel primele erau mai determinate să ofere copiilor diete sănătoase, care ajută la dezvoltarea creierului, şi să le citească poveşti, arătând interes pentru şcoală şi lecţii, comparativ cu ultimele.

„Se ştie că locusul de control al unui copil este puternic asociat cu realizările academice, dar până acum nu ştiam dacă şi locusul de control al mamei din timpul sarcinii joacă un rol. Mulţumită acestor date, putem realiza şi această asociere”, a precizat Jean Goldin, autorul principal al acestui studiu.

„Părinţii interni cred că pot alege în viaţă. Aceasta şi alte descoperiri din cercetarea noastră despre dezvoltarea copilului arată că părinţii se aşteaptă ca rezultatele din viaţă să reflecte cu ceea ce fac, precum o alimentaţie mai sănătoasă, odihnă mai bună şi un control mai bun al emoţiilor. Mai târziu, astfel de copii au şanse mai mari să aibă rezultate academice bune, mai puţine probleme personale şi sociale şi un risc mai mic de a deveni obezi”, a precizat Stephen Nowicki, coautor al studiului de la Emory University din Atlanta, SUA .

Articole similare :
comments powered by Disqus