Stiri de ultima ora

FOTO Cum a arătat eclipsa de Lună în diferite părţi ale lumii

FOTO Cum a arătat eclipsa de Lună în diferite părţi ale lumii
Stiinta-sanatate
Ultimele minute în care Luna se află în umbra Pământului, Bucuresti FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Astronomii spun că eclipsa totală de Lună ce a avut loc în această noapte este un eveniment spectaculos şi important, mai ales prin durata sa, fiind cea mai lungă eclipsă din acest secol.

În anumite zone ale planetei noastre, cum ar fi Australia, a fost vizibilă doar faza parţială a eclipsei, în timp ce în altele, cum ar fi Europa (cu excepţia Marii Britanii) şi Africa, eclipsa totală a fost vizibilă, în cazul în care condiţiile meteo au permis acest lucru. 

Locuitorii Africii de Sud s-au numărat printre cei mai norocoşi, această zonă a Africii fiind una dintre cele mai bune pentru a admira fenomenul astronomic.

Oamenii din America de Nord şi America Centrală, însă, nu sunt foarte norocoşi, pentru că eclipsa nu a fost vizibilă aici, dar nu vor trebui să aştepte mult pentru un eveniment astronomic similar-următoarea eclipsă de lună va avea loc la începutul anului viitor.

În România, cerul a fost în mare parte înnorat şi eclipsa nu a putut fi văzută chiar în toate etapele sale, însă oamenii au profitat de orice risipire temporară a norilor, ca să reuşească să întrezărească astrul în toată splendoarea sa. 

Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu” a fost deschis vizitatorilor între orele 21.00 şi 03.00. Bucureştenii nu s-au lăsat aşteptaţi şi au fost prezenţi în număr foarte mare pentru a admira evenimentul astronomic.

Eclipsa din 27 iulie 2018 a fost a doua eclipsă totală din acest an şi a treia dintr-o serie de eclipse totale care se produc între 2017 şi 2019. În total, fenomenul a durat 374 de minute, iar faza de totalitate 103 minute.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus