Stiri de ultima ora

Eugen Nicolăescu: Distribuirea cardurilor de sănătate cu medicii de familie este cea mai proastă soluţie

Eugen Nicolăescu: Distribuirea cardurilor de sănătate cu medicii de familie este cea mai proastă soluţie
Stiinta-sanatate
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, la Alexandria, că "distribuirea cardurilor de sănătate cu medicii de familie este cea mai proastă soluţie", angajamentul său fiind pregătirea unui nou act normativ până la 15 septembrie pentru rezolvarea acestei probleme.

După discuţii începute la Ministerul Afacerilor Interne şi continuate la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, dar şi cu Patronatul Medicilor de Familie şi Societatea Naţională a Medicilor de Familie "s-a născut o serie de elemente ce conturează un set de soluţii combinat", a precizat ministrul Eugen Nicolăescu.

Potrivit acestuia, astfel "se va putea apela la primării, serviciile de evidenţă a populaţiei, poştă şi casele judeţene de asigurări de sănătate pentru distribuirea cardurilor printr-un sistem mixt".

În opinia sa, vechiul act normativ "a fost o aberaţie şi de aceea este nevoie de o prevedere corectă, normală şi mai ales aplicabilă".

"Medicii de familie au fost însă de acord cu iniţializarea cardurilor, ceea ce este un lucru absolut corect", a spus Eugen Nicolăescu.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus