Stiri de ultima ora

Dragon, nava spaţială dezvoltată de către Space X, ataşată de Staţia Spaţială Internaţională cu ajutorul unui braţ robotic gigant - VIDEO

Dragon, nava spaţială dezvoltată de către Space X, ataşată de Staţia Spaţială Internaţională cu ajutorul unui  braţ robotic gigant - VIDEO
Stiinta-sanatate
Echipajul de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale a efectuat cu succes procedura de andocare a navetei Dragon, construită de către SpaceX.

Echipajul de astronauţi de pe Spaţia Spaţială Internaţională a efectuat cu succes manevrele de andocare a navetei spaţiale Dragon, lansată în urmă cu trei zile de către SpaceX din Florida, consemnează CNN .

Astronauţii au folosit un braţ robotic gigant, aflat la bordul SSI pentru a prinde naveta spaţială la bordul căreia se află aproximativ 2500 de kilograme de instrumente ştiinţifice, provizii şi echipamente necesare funcţionării staţiei. 

— SpaceX (@SpaceX) May 6, 2019

În luna martie a acestui an, SpaceX, compania fondată de către Elon Musk, a realizat o serie de teste ale capsulei Crew Dragon pentru a stabili dacă aceasta poate fi folosită şi pentru transportul echipajelor umane în spaţiu. 

— Intl. Space Station (@Space_Station) May 6, 2019

În timpul altor teste, efectuate în 20 aprilie, a avut loc un incident misterios , existând supoziţia că o capsulă Crew Dragon ar fi explodat.

Nasa a contractat SpaceX pentru transporturi de marfă către Staţia Spaţială Internaţională începând cu anul 2012.
descopera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus