Stiri de ultima ora

Delphi lansează primul vehicul autonom care va traversa America

Delphi lansează primul vehicul autonom care va traversa America
Stiinta-sanatate
Mașina de la Delphi a plecat din California cu destinația New York marcând cea mai lungă distanţă parcursă cu un vehicul autonom în America de Nord

Delphi Automotive PLC (NYSE: DLPH) demonstrează capacitățile complete ale tehnologiilor sale de siguranță activă prin cea mai lungă călătorie parcursă vreodată cu un vehicul autonom în America de Nord. Călătoria, care presupune traversarea coastei, a început în apropierea podului Golden Gate din San Francisco pe 22 martie şi va acoperi aproximativ 3.500 de mile (reprezentând peste 5600 km).

Călătoria va permite inginerilor de la Delphi să colecteze date critice și să promoveze în continuare dezvoltarea tehnologiei de siguranță activă a companiei în acest segment în creștere rapidă a industriei auto. Pe parcursul acestei călătorii, vehiculul va fi supus mai multor teste speciale de condus, de la condiții meteorologice și de mediu diferite, la potențiale pericole rutiere pe şosea - lucruri care nu pot fi niciodată testate cu adevărat într-un laborator.

„Delphi a avut un mare succes la testarea vehiculului autonom în California şi pe străzile din Las Vegas", a declarat Jeff Owens, chief technology officer la Delphi. "Acum este momentul să lansăm vehiculul la testul final prin supunerea lui la diverse condiții de drum şi de trafic. Această călătorie ne va ajuta la colectarea de date prețioase pentru cercetare, permițându-ne furnizarea tehnologiilor auto de cea mai înaltă clasă de pe piață."

Prezentat recent pe străzile din Las Vegas la CES 2015 (Consumer Electronics Show), vehiculul autonom de la Delphi dispune de o gamă completă de tehnologii și caracteristici pentru a face această călătorie posibilă, printre care:

• Radar, sistem vision şi sistem avansat de asistenţă șoferi (ADAS)

• Sistemul multi-domain controller: microprocesor de ultimă generație cu multiple funcții şi caracteristici

• V2V/V2X: tehnologie de comunicare wireless care extinde gama de funcționalitate a sistemului ADAS

• Software inteligent care permite vehiculului să ia decizii complexe, precum cele luate de șofer în cazul conducerii autonome în lumea reală
scienceworld.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus