Stiri de ultima ora

"Dansul albinelor" a fost decodat de oamenii de ştiinţă

Dansul albinelor a fost decodat de oamenii de ştiinţă
Stiinta-sanatate
Partea posterioară a corpului ajută albinele sa comunice semenilor prezenţa celor mai importante zone cu flori printr-un "dans" ce a fost studiat de către oamenii de ştiinţă americani timp de 2 ani.

O echipă de biologi americani au reuşit să decodifice peste 1.500 de mişcări pe care albinele le fac în colonii. Acest lucru îi ajută să înţeleagă mai uşor care sunt preferinţele alimentare, având ca scop protejarea albinelor, al cărui număr este  într-o scădere îngrijorătoare. 

La albine, cel mai interesant lucru este modul lor de comunicare , a declarat pentru AFP, Morgan Carr-Markell, doctorand la Universitatea din Minnesota. Morgan Carr-Markell este şi autoarea studiului publicat în urmă cu două zile în jurnalul ştiinţific PLOS One. 

"Aşa că am dorit să mă folosesc de acest lucru pentru a ajuta administratorii de terenuri care sunt interesaţi să planteze în beneficiul albinelor", a mai declarat autoarea studiului.

Principalele întrebări de la care a pornit studiul cercetătorilor au fost: "Ce tipuri de flori sunt populare pentru polen si nectar?" şi "Care sunt cele două surse principale de hrană ale albinelor şi când pornesc în căutarea lor?" 

Timp de 2 ani, în perioada 2015-2017, cercetătorii au înregistrat mişcările albinelor femele la intrarea în stupi, numită şi "ringul de dans", acolo unde se albinele comunică cel mai des. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus