Stiri de ultima ora

Comisia Europeană acordă 140 de milioane de euro pentru continuarea proiectului LASERULUI de la Măgurele

Comisia Europeană acordă 140 de milioane de euro pentru continuarea proiectului LASERULUI de la Măgurele
Stiinta-sanatate
Peste 140 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională vor fi alocate continuării lucrărilor începute în 2013. 

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat că ELI-NP este prima investiţie a UE în infrastructura de cercetare a noilor state membre. 

ELI este un simbol pentru Europa, fiind prima investiţie a UE în infrastructura de cercetare a noilor state membre, un produs al excelenţei europene care redesenează frontierele cunoaşterii prin utilizarea tehnologiei de înalt nivel. Cu ajutorul fondurilor europene, în doar câţiva ani, UE va avea o infrastructură şi echipamente de cercetare de ultimă generaţie, iar rezultatele viitoarelor cercetări vor oferi produse şi servicii noi, contribuind astfel la dezvoltarea economică a ţării şi a învăţământului românesc", a afirmat Creţu.

A doua etapă a proiectului ELI-NP de la Măgurele este cofinanţată prin Programul Operaţional Competitivitate" 2014 - 2020 şi presupune finalizarea, până în 2018, a lucrărilor de construcţie, precum şi achiziţionarea şi instalarea echipamentelor necesare pentru cercetare ştiinţifică, între care un sistem laser de mare putere şi un sistem de raze gamma, menţionează comunicatul. 
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus