Stiri - Editia din date de 06-12-2018

Arhiva stiri din data de:
06-12-2018 Stiri de ultima ora din

Cea mai eficientă metodă non-chirurgicală de tratare a alopeciei. Studiu

Stiinta-sanatate
Terapiile laser de joasă frecvenţă reprezintă, la ora actuală, cea mai eficientă metodă de tratament non-invazivă şi non-chirurgicală a alopeciei, principala cauză a pierderii părului atât în cazul bărbaţilor, cât şi în cazul femeilor. Aceasta este concluzia unui studiu publicat recent în prestigioasa publicaţie „Journal of The European Academy of Dermatology and Venerology”.

Alopecia androgenetică reprezintă principala cauză de pierdere progresivă a podoabei capilare în cazul bărbaţilor şi a femeilor. Până acum câţiva ani, tratamentul alopeciei se făcea doar cu câteva medicamente, care acţionau local, dar care erau iritante şi aveau o serie de inconveniente.

Chirurgia estetică, pe de altă parte, prin care se poate face implant în zonele cu alopecie, este încă o opţiune foarte scumpă şi invazivă. În ultimul deceniu, tratamentele non-invazive au câştigat teren în faţa medicamentelor şi chirurgiei - implantul de păr.

În acest context, cercetarea publicată în „Jurnalul Academiei Europene de Dermatologie şi Venerologie“ a avut drept scop investigarea eficacităţii metodelor de tratament moderne pentru alopecie.

Şase metode de tratament non-chirurgicale au fost investigate în cadrul studiului, printre care tratamentele cu substanţe - dutasteride, finasteride, minoxidil 2%, minoxidil 5%, tratamentele laser de joasă frecvenţă şi tratamentele cu plasmă.

În cadrul cercetării au fost analizate 78 de studii, iar în urma analizei, terapia cu laser de joasă frecvenţă şi-a dovedit superioritatea în comparaţie cu restul metodelor de tratament. De cealaltă parte, în cazul pacienţilor trataţi cu minoxidil 2% şi 5% au fost înregistrate cele mai multe efecte adverse.

Laserul „trezeşte” foliculii la viaţă

Una dintre terapiile laser de joasă frecvenţă folosit cu succes în tratarea alopeciei este laserul Sunetics, o metodă sigură şi fundamentată ştiinţifică - aprobată de Agenţia Americană a Medicamentului şi Alimentului, care stimulează creşterea părului în cazul persoanelor care suferă de alopecie, dar care încă mai păstrează foliculi de păr.

„Laserul emite o lumină roşie de joasă intensitate, cu o lungime de undă de 650 nm, care nu produce senzaţie de disconfort sau durere. Lumina pătrunde la aproximativ aproximativ 4 milimetri în profunzimea pielii, stimulând metabolismul celular, regenerarea celulară şi circulaţia sângelui. Printre efectele benefice ale tratamentului confirmate şi de acest studiu se numără: stimularea metabolismului celular, stimularea circulaţiei la nivelul scalpului, stimularea regenerării celulare şi accelerarea proceselor de vindecare tisulară”, explică Dr. Lucian Russu, medic specialist dermato-venerolog în cadrul Bioderm.

De la chelie la frizerie, în 3 luni

Pentru combaterea alopeciei, sunt necesare aproximativ 50 de şedinţe cu laserul Sunetics în cursul unui an. O şedinţă durează 20-30 de minute, timp în care pacientul stă sub aparatul care acoperă întreaga arie a scalpului, acţionând în profunzimea pielii scalpului. „La doar trei luni de tratament cu Laser Sunetics, se observă stoparea pierderii excesive părului, apoi, la 4-5 luni de tratament, părul existent devine mai gros, mai lucios şi vizibil mai sănătos”, adaugă medicul Lucian Russu.

Laserul Sunetics este contraindicat doar în cazul pa­cienţilor care suferă de glaucom, cataractă, dezlipire de retină, fotosensibilitate oculară. În acelaşi timp, lungi­mea de undă a laserului are contraindicaţii pentru per­soanele cu boli sistemice  - lupus, infecţii active cu herpes, infecţii cutanate bac­teriene, sensibilitate cutanată sau tulbu­rări neuropsihice.



Va recomandam sa cititi si :
09
dec.
studiu un gel preparat din sangele pacientului remediu eficient impotriva caderii parului
Actualitate
PRP este făcută prin recoltarea unei mici cantităţi de sânge din braţul pacientului şi procesarea într o maşină centrifugă care, folosind viteze ridicate, separă sângele în componentele sale principale. Sângele este constituit...

09
dec.
un gel preparat din sangele pacientului remediu eficient impotriva caderii parului
Stiinta-sanatate
Un gel special, preparat din sângele pacientului şi injectat apoi în scalpul acestuia, ar putea fi utilizat în curând ca o nouă metodă eficientă în lupta împotriva căderii părului, informează...

09
dec.
calvitia combatuta cu propriul sange
Stiinta-sanatate
Gelul conţine plasmă bogată în plachete platelet rich plasma/ PRP , o combinaţie concentrată de substanţe din sânge care stimulează creşterea celulelor şi procesul de vindecare. Pentru persoanele în vârstă PRP este...

25
aug.
ce cauzeaza caderea parului la femei si cum poate fi tratata
Stiinta-sanatate
Dacă ai început să observi că pierzi mai multe fire de păr decât în mod obişnuit, iar podoaba capilară a devenit mai subţire şi casantă, ar trebui să ţi ridici un...

07
apr.
cum poti scapa de chelie
Stiinta-sanatate
Căderea părului şi chelirea afectează dramatic aspectul fizic şi pot avea un impact psihologic major asupra celor care se confruntă cu această problemă. Oricine, indiferent de vârstă şi de sex,...


comments powered by Disqus
Foto:






Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro




Ultimele stiri : Stiinta-sanatate:
Artilcole stiri grupate pe subiecte