Stiri - Editia din date de 18-10-2018

Arhiva stiri din data de:
18-10-2018 Stiri de ultima ora din

Armada, un nou imprint dedicat autorilor science fiction, fantasy & thriller a fost lansat de editura Nemira

Stiinta-sanatate
Nemira a inaugurat, luni, un nou proiect editorial, Armada, un imprint dedicat literaturii science fiction, fantasy şi thriller, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Noul imprint îşi propune să lanseze săptămânal cele mai noi cărţi de science fiction, fantasy şi thriller, în ton cu piaţa de carte internaţională, dar şi autori consacraţi mereu actuali pentru noile generaţii de cititori, în colecţia Armada Clasic, scrie Mediafax .

"După aproape 30 de ani în care a adus pe piaţa din România cea mai consistentă ofertă de carte science fiction, fantasy horror şi thriller, prin autori clasici precum Arthur C. Clarke, Frank Herbert, Philip K. Dick sau Stephen King, dar şi prin cei mai populari autori de azi, ca George R.R. Martin, Andrzej Sapkowski sau Diana Gabaldon, povestea continuă cu Armada, coordonată de Marian Coman ca redactor-şef", se arată în comunicat.

"Urmărim cu mare atenţie, de o bună bucată de vreme, tot ceea ce se întâmplă în zona aceasta a literaturii şi ne propunem să aducem cititorilor de azi cărţile prezentului. Tot ceea ce se scrie acum mai bun în literatura science-fiction, fantasy şi thriller. Braţ la braţ cu aceste lecturi proaspete aflate în atenţia juriilor marilor premii de gen, o să readucem, desigur, şi capodoperele genului pentru noile generaţii de cititori. Armada va fi, suntem siguri, o colecţie de romane care vor fascina, vor îngrozi şi vor chema la aventură", declară Marian Coman.

Armada este inaugurat cu volumul "Băiatul de pe pod", de M. R. Carey, care înfăţişează o postapocalipsă zombie din acelaşi univers cu bestsellerul "Fata cu toate darurile". Tot în primul val de cărţi lansate se află şi un roman nou de Douglas Adams, "Dirk Gently - Agenţia de Investigaţii Holistice", volum ecranizat într-un serial de două sezoane pe Netflix România, şi un fantasy urban petrecut în New York, "Umbra magiei", de Kat Howard.

În noiembrie este anunţat un nou roman de Stephen King, "Frumoasele adormite" (în curs de ecranizare), dar şi "Oraşul companiei", de Madeline Ashby, un amestec de noir şi science fiction din viitorul apropiat.

În 2019 vor apărea "The Invisible Library", de Genevieve Cogman, "The Heroes", de Joe Abercrombie, "Trail of Lightning", de Rebecca Roanhorse, "Annihilation", de Jeff VandeerMeer, "Summerlands", de Hannu Rajaniemi, "The Dispossessed", de Ursula K. Le Guin, "The Chalk Man", de C. J. Tudor, "Something in the Water", de Catherine Steadman.

Editura Nemira a fost prima din România care a publicat în mod programatic literatură science fiction, fantasy şi horror, începând din 1992, în colecţia Nautilus. De colecţiile sale sunt legate apariţiile în română ale unor titluri cult ca "Vânătorul de recompense", de Philip K. Dick, "Carrie" şi "Shinning", de Stephen King, în 1993. După 2005, Nemira a continuat publicarea de science-fiction, fantasy şi horror, ajungând la peste 500 de titluri. Portofoliul său include serii de autor precum George R.R. Martin, Philip K. Dick, Orson Scott Card, Arthur C. Clarke, Suzanne Collins, Vernor Vinge, Dan Simmons şi Peter F. Hamilton.Articole similare :
27
mai.
editura nemira 25 de ani de aparitii editoriale bucurie pentru lectura si autori prestigiosi
Actualitate
Editura Nemira 25 de ani de apariţii editoriale, bucurie pentru lectură şi autori prestigioşi Pe 22 iulie 1991 Valentin Nicolau a pus bazele editurii Nemira, pornind astfel într o mare aventură...

05
mar.
nautilus cel mai cunoscut brand de science fiction din romania se reinventeaza din luna martie
Actualitate
Nautilus , cel mai cunoscut brand de science fiction din România, se reinventează, începând din luna martie, şi le propune cititorilor săi o nouă experienţă vizuală, un nou format şi concept...

22
iul.
concursul de debut in proza reluat la editura nemira dupa peste 15 ani de pauza
Actualitate
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Nemira, înfiinţată pe 22 iulie 1991 de Valentin Nicolau, este una dintre primele edituri independente din România postdecembristă. Fondatorul ei, editorul şi dramaturgul Valentin Nicolau,...

16
mar.
despre literatura sf si viitorul editurii nemira cu ana nicolau la adevarul live marti de la ora 1100
Cultura
Ana Nicolau, manager al Editurii Nemira Ana Nicolau este director general al Editurii Nemira şi coordonator al colecţiei Nautilus, cea mai importantă colecţie de literatură SF din România, al cărei...

22
iul.
la aniversarea a 24 de ani de activitate editura nemira lanseaza concursul de debut valentin nicolau
Cultura
Valentin Nicolau 1960 2015 Editura Nemira împlineşte 24 de ani de la înfiinţare pe data de 22 iulie, iar cu acest prilej lansează concursul de debut în proză care va purta...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Stiinta-sanatate:
Artilcole stiri grupate pe subiecte