Stiri de ultima ora

Anticoncepţionale bărbăteşti trec testul de siguranţă

Anticoncepţionale bărbăteşti trec testul de siguranţă
Stiinta-sanatate
O noua pilula anticoncepţională masculină a trecut testele de siguranţa şi de tolerabilitate după ce bărbaţi  l-au folosit, zilnic, timp de o luna, ceea ce a produs răspunsuri hormonale in concordanta cu o contracepţie eficienta, potrivit cercetătorilor de la doua instituţii de testare a medicamentului, informează publicaţia Technology Networks.

Rezultatele studiului au fost prezentate duminică, 24 martie la Endo 2019, reuniunea anuală a Societăţii Endocrinologice din New Orleans, în SUA.

Contraceptivele orale experimentale pentru bărbaţi au la bază un testosteron modificat care are acţiuni combinate ale unui hormon masculin (androgen) si progesteronului, a declarat cercetătorul studiului, Christina Wang.

„Rezultatele noastre sugereaza ca aceasta pilula, care combina doua activitati hormonale intr-unul, va scadea productia de sperma in timp ce va proteja libidoul”, a spus Wang, citat de Technology Networks.

Studiul a implicat  40 de bărbaţi sănătoşi aflaţi sub supravegherea institutului LA BioMed şi cercetătorilor de la Universitatea din Washington 

Wang a mai spus că reacţiile adverse la medicament au fost puţine, lejere şi au inclus oboseală, acnee sau dureri de cap la patru, şase bărbaţi. Cinci bărbaţi au raportat o scădere uşoară a libidoului, iar doi bărbaţi au descris disfuncţii erectile uşoare, însă activitatea sexuală nu a scăzut. Mai mult, niciun participant nu a oprit consumul pilulelor din cauza efectelor secundare şi toate au trecut testul de siguranţă.

Efectele medicamentului au fost reversibile după oprirea tratamentului, a remarcat Wang.

Medicamentul ar trebui administrat  cel puţin 60-90 de zile pentru a afecta producţia de spermă, 28 de zile de tratament fiind un interval prea scurt pentru a observa efectul aşteptat. Cercetătorii planifică studii mai extinse  şi dacă medicamentul este eficient, se va trece la testarea cuplurilor activi sexual.

"Contracepţia hormonală sigură, reversibilă, ar trebui să fie disponibilă în aproximativ 10 ani", a prezis Wang.

„Scopul este de a găsi compusul care are cele mai puţine efecte secundare, fiind totodată cel mai eficient. Suntem in curs de elaborare a doua medicamente care se administrează pe cale orala, încercând astfel să asigurăm progresul din domeniul medicinei contraceptive.”, a mai adăugat cercetătoarea, citată de Technology Networks.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus