Stiri de ultima ora

Acest simplu cadou primit în urmă cu 77 de ani avea să o transforme într-o figură-simbol a genocidului nazist

Acest simplu cadou primit în urmă cu 77 de ani avea să o transforme într-o figură-simbol a genocidului nazist
Stiinta-sanatate
Misterul trădării din familia Frank. Cine a condus-o către moarte pe Anne Frank şi pe cei trei membri ai familiei sale

1993 - A avut loc congresul de constituire a CNSLR - Frăţia, centrală sindicală ce reuneşte membrii Confederaţiilor Frăţia, CNSLR, Univers şi ai federaţiilor Petrol şi Radiocomunicaţii.

1993 - A fost elaborată "Carta Albă" a sistemului de asistenţă socială din România.

1995 - Cele două Camere ale Parlamentului României au respins moţiunea simplă depusă de partidele de opoziţie din afara CDR, privind integrarea euroatlantică.

1996 - Banca Naţională a României a lansat prima emisiune de euro-obligaţiuni pe piaţa internaţională de capital - Eurobonds - prin intermediul băncii americane de investiţii Merrill Lynch.

2002 - Papa Ioan Paul al II-lea a acceptat demisia episcopului american de Lexington (Kentucky), Monseniorul Kendrick Williams, acuzat de pedofilie.

2002 - Guvernul moldovean a interzis utilizarea formulei "limba şi literatura română" în documentele oficiale, motivând că în Constituţie limba de stat este "limba moldovenească".

2003 - Ministerul Public a anunţat că procurorii Parchetului Curţii Supreme de Justiţie au dispus scoaterea de sub urmărire penală a jurnalistului Andrei Gheorghe pentru infracţiunea de deţinere de droguri.

2005 - Pugilistul american Mike Tyson, fost campion mondial la categoria grea, a anunţat, la finalul meciului pierdut în faţa irlandezului Kevin McBride, că aceasta a fost ultima sa luptă.

2007 - Scurtmetrajul "Lampa cu căciulă", în regia lui Radu Jude, a câştigat premiul cel mare la Festivalul filmelor de scurtmetraj desfăşurat la Hamburg.
descopera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus