Stiri de ultima ora

80 de lebede sunt în pericol de a muri de foame şi de frig după ce nu au putut migra în ţările calde

80 de lebede sunt în pericol de a muri de foame şi de frig după ce nu au putut migra în ţările calde
Stiinta-sanatate
Un număr de 80 de lebede rămase pe o baltă din Galaţi sunt riscă să moară degerate şi înfometate. Voluntarii încearcă să le salveze, aruncând-le periodic mâncare. Păsările s-au adunat pentru iernat într-o zona mai retrasă, lângă o baltă de apă format pe terenul Portului Mineralier.

Experţii spun că păsările s-au adunat pe o baltă din Galaţi întrucât zona este departe de oameni şi ferită de vânt. Problema este că, în ultimele zile, apa a îngheţat şi păsările nu mai au cu ce să se hrănească. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât foarte dintre păsări sunt pui care nu rezistă la temperaturi scăzute şi la perioade îndelungate fără hrană, scrie Mediafax.

vezi galeria 10 foto

Reprezentanţii Complexului Muzeal şi ai Grădinii Zoologice din Galaţi merg în regiune din două în două zile pentru a hrăni păsările. Acestea nu mănâncă toate legumele şi cerealele lăsate de oameni, dar voluntarii nu au de gând să renunţe.

„Au mâncat, dar nu foarte mult. Sperăm să înveţe, să se obişnuiască să mânânce din ce le aducem noi. Acum văd că s-au speriat. S-au speriat, dar vor veni să mânânce”, a spus unul dintre angajaţii Grădinii Zoologice din Galaţi, care a venit să dea o mână de ajutor.

Pe balta de lângă Dunăre petrec iarna nu doar lebede, ci şi câteva perechi de raţe sălbatice şi mai mulţi pescăruşi. Experţii spun că păsările vor părăsi balta la primăvară.

Articole similare :
comments powered by Disqus