Stiri de ultima ora

World Rugby abandonează proiectul unui Campionat al Națiunilor

World Rugby a abandonat proiectul unui Campionat al Națiunilor, proiectat pentru 2022, desfășurat anual, cu două divizii de câte 12 echipe. Proiectul s-a prăbușit din cauza opoziției vehemente a unor federații din emisfera nordică.

Forul mondial a, jocului cu balonului oval a fost nevoit să-și recunoască eșecul când a devenit clar că la termenul limită stabilit, 19 iunie 2019, acordul unanim necesar s-a dovedit de neatins. Formatul propus era cu o ligă de elită, la care să participe echipele din Turneul celor Șase Națiuni - Țara Galilor, Anglia, Irlanda, Franța, Scoia și Italia, cele patru echipe din Rugby Championship - Noua Zeelandă, Africa de Sud, Australia și Argentina, la care să se adauge Japonia și Fiji.  Propunerea includea 11 meciuri în total de fiecare echipă cu o primă fază cu câte șase echipe în Europa și restul lumii, câștigătoarea fiind determinată de un meci în luna noiembrie. Campionatul Națiunilor era propus să se desfășoare în cei trei ani dintre două Cupe Mondiale și să prevadă retrogradare în liga a doua de 12 echipe. Cu toate că finanțarea disponibilă era de peste șase miliarde de dolari anual, opoziția federațiilor din Irlanda, Scoția și Italia a scufundat proiectul World Rugby.  Atașament pentru nivelul 2 Principala obiecție a acestor federații a fost principiul retrogradării/promovării, propus de World Rugby pentru a ajuta la ridicarea nivelului în țările Tier 2 - nivelul doi mondial. 

Președintele World Rugby, Bill Beaumont, își declară atașamentul față de sprijinirea țărilor din eșalonul valoric 2 mondial
www.rfi.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus