Stiri de ultima ora

Wimbledon 2019 | Roger Federer vrea schimbarea regulilor WTA după performanţa uriaşă a viitoarei adversare a lui Halep: "Ar trebui să mai renunţe la stricteţe"

Wimbledon 2019 | Roger Federer vrea schimbarea regulilor WTA după performanţa uriaşă a viitoarei adversare a lui Halep: "Ar trebui să mai renunţe la stricteţe"
Sport
Victoriile lui Gauff la Wimbledon, împotriva lui Venus Williams (scor 6-4, 6-4) şi Magdalenei Rybarikova (scor 6-3, 6-3), l-au convins pe Federer să susţină public că regulile de eligibilitate a participanţilor ar trebui modificate.

”Înţeleg complet acea regulă care spune că jucătorii tineri nu ar trebui să joace prea mult. M-am adresat WTA, spunându-le că ar trebui să mai renunţe la stricteţea acelor reguli. Mi-a plăcut să o văd pe Martina Hingis făcând ce a făcut la o vârstă atât de fragedă”, a declarat Federer imediat după partida disputată cu Jay Clarke (scor 6-1, 7-6, 6-2).

Actualul regulalament prevede ca jucătoarele de sub 16 ani să participe la cel mult 10 turnee profesioniste, astfel că Gauff mai are dreptul la încă cinci astfel de întreceri în 2019. Sportiva din America va împlini 16 ani în luna martie a anului următor.

Regula a fost introdusă în 1994 pentru a proteja tinerele jucătoare de eventualele probleme mentale şi fizice care ar putea duce la accidentări grave sau retrageri premature din sport.

Cori Gauff a obţinut, vineri seară, calificarea în optimile de finală de la Wimbledon, la vârsta de 15 ani. În această fază, americanca o va întâlni pe Simona Halep (7 WTA).
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus