Stiri de ultima ora

Vizita Papei Francisc în România | Sportul românesc şi ce s-a întâmplat în 1999

Vizita Papei Francisc în România | Sportul românesc şi ce s-a întâmplat în 1999
Sport
În ziua venirii în România, în 7 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a sărutat pământul şi a numit ţara noastră Grădina Maicii Domnului.

Atunci, Papa a fost întâmpinat de preşedintele Emil Constantinescu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist, şi Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu.

Născut pe 18 mai 1920, în sudul Poloniei, cel care avea să fie conducătorul suprem al Bisericii Catolice timp de 27 de ani, a rămas orfan de mamă de mic. Papa Ioan Paul al II-lea a fost unul dintre marii apărători ai drepturilor omului.

Fostele campioane ale României, în audienţă la Vatican

Cu Papa Ioan Paul al II-lea s-au întâlnit şi o parte dintre campioanele României. În anul 2004, Gabriela Szabo, alături de Iolanda Balaş, Viorica Viscopoleanu, Doina Melinte şi Mihaela Peneş au fost la Vatican acolo unde au petrecut câteva minute "preţioase" alături de suveranul pontif. 

"Când eşti pe pistă, nu ai cum să nu te îndrepţi cu faţa spre Divinitate. De altfel, unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa mea a fost când l-am cunoscut pe Papa Ioan Paul al II-lea. Împreună cu câteva foste campioane olimpice din România, am avut privilegiul unei vizite la Vatican. Am stat doar zece minute, pentru că Papa obosise, dar acestea au fost extrem de preţioase. Avea o privire atât de caldă şi nişte ochi atât de albaştri şi de senini… Când am ajuns în faţa lui, mi s-au înmuiat picioarele. De emoţie, era să cad, noroc că m-a prins doamna Mihaela Peneş. Trei ore după această vizită am tremurat continuu de emoţie! Nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva niciodată!", a fost declaraţia Gabrielei Szabo. 

Una dintre fostele campioane ale României, Mihaela Peneş, cea care a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1964 de la Tokyo, la aruncarea suliţei şi argintul la Jocurile Olimpice din 1968 din Ciudad del Mexico, s-a retras la o mănăstire din Bucovina, după ce i-au murit părinţii şi soţul. 

"Acea vizită la Suveranul Pontif a făcut-o foarte fericită. Cred că a marcat-o profund", a spus Iolanda Balaş despre Mihaela Peneş, în anul 2012. 
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus