Stiri de ultima ora

Victorie mare pentru "noul Rapid". Tribunalul Bucureşti a respins cererea preşedintelui de la AFC Rapid de a anula trecerea palmaresului la FC Rapid 1923. Manoliu face recurs

Victorie mare pentru noul Rapid. Tribunalul Bucureşti a respins cererea preşedintelui de la AFC Rapid de a anula trecerea palmaresului la FC Rapid 1923. Manoliu face recurs
Sport
Palmaresul FC Rapid rămâne în proprietatea “noului Rapid” – SC FC Rapid 1923 SA –, a stabilit judecătoarea sindică de la Tribunalul Bucureşti. Instanţa a respins miercuri contestaţia făcută de Horia Manoliu, preşedinte la AFC Rapid, grupare rivală a clubului proaspăt promovat în Liga 2 .

Horia Manoliu, preşedintele AFC Rapid (Liga 4), a contestat decizia lichidatorului Sierra Quadrant de a ceda şi palmaresul clubului, împreună cu mărcile, către câştigătorul licitaţiei de anul trecut. FC Rapid 1923 a intrat în posesia mărcilor plătind 407.000 euro plus TVA către lichidatorul “adevăratului Rapid”, clubul intrat în faliment în 2016. Horia Manoliu, preşedintele AFC Rapid şi creditor la “adevăratul Rapid”, a reclamat că regulamentul privind licitaţia nu a fost aprobat de creditori şi că, în textul anunţului oficial făcut de lichidator, nu scria nicăieri că se dă palmaresul împreună cu mărcile. În instanţă a fost adus, ca probă, un interviu acordat ProSport de Mihai Florea, reprezentantul Sierra Quadrant, în care lichidatorul a subliniat, de mai multe ori, că nu va scoate la licitaţie palmaresul, explicând că acesta nu poate fi atribuit nimănui.

Sentinţa prin care Tribunalul Bucureşti a stabilit, miercuri, că palmaresul rămâne la FC Rapid 1923 

Povestea palmaresului buclucaş

CS Rapid, prin preşedinta Vali Caciureac, a revendicat de mai multe ori palmaresul făcut între anii 1923-1994. Caciureac a explicat pentru ProSport că, atunci când Copos a luat secţia de fotbal de la clubul-mamă, nu s-a întocmit niciun act prin care se ceda şi palmaresul. Şefa CS Rapid s-a îndreptat către FRF şi LPF, solicitând acte lămuritoare. Cele două instituţii n-au fost în stare să ofere niciun răspuns concret.

AFC Rapid, invocând nişte articole din actul constitutiv al FC Rapid SA (societatea care a dat faliment în 2016).

Mihai Florea, lichidatorul care se ocupă de administrarea FC Rapid SA, a avut o atitudine oscilantă. Iniţial, a afirmat răspicat că nu există niciun act care să indice un moştenitor clar al istoriei şi că scoate la licitaţie mărcile fără palmares. Ulterior, după ce a vândut mărcile către FC Rapid 1923 SA, Florea a trecut şi palmaresul pe listă.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus