Stiri de ultima ora

Veşti proaste pentru naţionala de handbal a României. Muntenegru va organiza turneul preolimpic

Veşti proaste pentru naţionala de handbal a României. Muntenegru va organiza turneul preolimpic
Sport
Pe zi ce trece, şansele echipei naţionale feminine de handbal a României, de a ajunge la Tokyo, par din ce în ce mai mici.

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a anunţat, vineri, care sunt gazdele turneelor preolimpice, programate în perioada 19 şi 22 martie, anul viitor. 

România face parte din grupa a treia, grupă care a fost acordată Muntenegrului, echipa clasată pe locul cinci, la ultimul Campionat Mondial. 

Procesul de organizare a fost următorul: toate echipele participante au făcut oferte scrise, din grupa ţării noastre trei state arătându-şi disponibilitatea de a organiza turneele: Norvegia, România şi Muntenegru, iar cea din urmă a câştigat organizarea. 

În cazul nostru, Federaţia Română de Handbal a propus ca turneul olimpic să aibă loc la Cluj-Napoca, fără sorţi de izbândă. Celelalte două turnee preolimpice se vor desfăşura în Spania şi Ungaria. 

Până acum, şase echipe sunt deja calificate la Jocurile Olimpice: Japonia (ţara gazdă), Olanda (campioana mondială), Franţa (campioana Europei), Angola (campioana Africii), Brazilia (campioana Americii) şi Coreea de Sud (campioana Asiei). Primele două echipe se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, meciurile urmând să aibă loc între 19 şi 22 martie 2020.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus