Stiri de ultima ora

Vasile Miriuţă şi-a aflat pedeapsa după ce l-a bătut pe Steliano Filip, la Hermannstadt - Călăraşi. "E penibil ca un bărbat la 50 de ani să lovească pe la spate. Daca eram faţă în faţă, sigur nu mai apuca să facă asta"

Vasile Miriuţă şi-a aflat pedeapsa după ce l-a bătut pe Steliano Filip, la Hermannstadt - Călăraşi. E penibil ca un bărbat la 50 de ani să lovească pe la spate. Daca eram faţă în faţă, sigur nu mai apuca să facă asta
Sport
Vasile Miriuţă îl loveşte cu pumnii pe Steliano Filip, aflat cu spatele (captură Telekom Sport)

UPDATE Joi, 20 iunie, Comisia de Disciplină l-a sancţionat pe Vasile Miriuţă pentru incidentele de la Hermannstadt - Călăraşi, dar tehnicianul a plecat de pe banca sibienilor şi acum antrenează în Ungaria, la Kisvarda. Miriuţă e suspendat două etape şi amendat cu 6.800 de lei. "Dos.58/CDE/2019 –  În baza art.52.1.a din RD, se sancţionează antrenorul echipei AFC Dunărea 2005 Călăraşi, Dan Alexa, cu suspendare pentru 2 (două) jocuri şi penalitate sportivă de 8.000 lei.–  În baza art.52.1.a din RD, se sancţionează antrenorul echipei AFC Hermannstadt, Miriuţă Vasile, cu suspendare pentru 2 (două) jocuri şi penalitate sportivă de 6.800 lei", se arată în decizia Comisiei de Disciplină.

UPDATE Miercuri, 5 iunie, Comisia de Disciplină s-a reunit, dar a amânat pentru 12 iunie judecarea cazurilor lui Vasile Miriuţă şi Dan Alexa. Totuşi, jucătorul Ştefan Blănaru, implicat în evenimentele de la finalul meciului Hermannstatd - Dunărea Călăraşi, a fost suspendat trei jocuri şi a primit o penalizare sportivă de 5.000 de lei.

UPDATE Steliano Filip a reacţionat după incidentele de la Hermannstadt - Călăraşi, când a fost lovit de Vasile Miriuţă, antrenorul ardelenilor. În îmbulzeala care a fost nu mi-am dat seama că m-a lovit, din cauza adrenalinei. Când am văzut imaginile, am înnebunit. Nu-mi vine să cred că fostul meu antrenor poate să facă aşa ceva. E penibil ca un bărbat la 50 de ani să lovească pe la spate. În loc să calmeze spiritele, el mai rău le-a inflamat.Eu m-am dus acolo să încerc să îl potolesc pe Blănaru. Daca eram faţă în faţă, sigur nu mai apuca să mă lovească. Sper că se vor lua măsuri la Comisia de Disciplină pentru că acesta poate să fie un precedent periculos”, a spus Steliano Filip, conform Telekom Sport.

Hermannstadt a învins pe teren propriu pe Dunărea Călăraşi, scor 2-1, în play-out-ul Ligii 1 Betano. Sibienii au punctat în minutul 90+6 şi vor juca barajul pentru menţinerea în prima divizie, iar echipa lui Alexa a retrogradat în liga a doua.Dunărea a deschis scorul în minutul 77 prin Stelian Filip, Tsoumou a egalat în minutul 85, iar Lendric a adus victoria. Dar, în minutele de prelungiri s-a iscat o bătaie generală, una încare au participat atât jucătorii, cât şi antrenorii. Dan Alexa a fost trimis în tribune, dar brigada de arbitri condusă de Ovidiu Haţegan nu a observat şi gestul lui Vasile Miruţă, antrenorul ardelenilor lovindu-l pe Steliano Filip cu pumnii în cap şi în ceafă, în timp ce acesta era cu spatele. Cei doi au lucrat o perioadă împreună la Dinamo !În cazul în care Comisia de Disciplină se autosesizează, Vasile Miriuţă ar putea primi o sancţiune usturătoare.

"De când eram jucător n-am mai trăit o aşa bucurie. Ca antrenor nu mă pot lăuda cu aşa ceva. Felicit jucătorii, spectatorii. Multă lume nu ştie. Ai condiţii de liga a patra şi vrei să rămâi în Liga I. E o minune că mai jucăm încă barajul.

Vor fi două meciuri extrem de grele la baraj. U Cluj e o echipă cu tradiţie, chiar am mulţi prieteni de la U. Le-am zis că era mai bine pentru ei să fi promovat direct. Avem două meciuri extraordinar de grele, trebuie să ne bucurăm astăzi, dar de mâine să ne pregătim", a spus Vasile Miriuţă după meci.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus