Stiri de ultima ora

U CLUJ - HERMANNSTADT LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV: Baraj pentru Liga 1

U CLUJ - HERMANNSTADT LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV: Baraj pentru Liga 1
Sport
"U" Cluj: Dur-Bozoancă - Al. Coman, I. Ursu, A. Cordoş, Berci - Greu, G. Giurgiu - Hordouan, Goga, Pârvulescu - GavraAntrenor: Bogdan Lobonț

FC Hermannstadt: Căbuz - Mățel, Dandea, I. Stoica, Acsinte - Dâlbea, L. Dumitriu - P. Petrescu, Pedro Moreira, Tătar - TsoumouAntrenor: Vasile Miriuță

"Nu mă tem de nimic! Trebuie să exploatăm minusurile adversarului, dar fotbalul din ziua de astăzi este 60% fizic. Suntem conștienți că întâlnim o echipă puternică. Nu pot să asigur promovarea, dar pot să promit că jucătorii mei vor da totul pe teren în această dublă manșă", a declarat Bogdan Lobonț, antrenorul "șepcilor roșii".

"Venim după o victorie muncită și meritată cu Călărașiul. Trebuie să fim conștienți, și sunt sigur că băieții sunt conștienți, că ne așteaptă două jocuri foarte, foarte grele. Accidentați nu avem! Situația lui Blănaru e cunoscută. Să vedem dacă putem face ceva cu Filip Jazvic, să îl recuperăm până la ora jocului. În rest, toată lumea validă Îmi doresc enorm să mențin această echipă în Liga 1", a fost replica lui Vasile Miriuță, antrenorul sibienilor.

Dacă Universitatea Cluj nu are absențe, sibienii nu vor putea conta pe Pârvulescu, Biel Company (accidentați), Blănaru șiOffenbacher (suspendați).

Arbitrul Andrei Chivulete va conduce la centru meciul Universitatea Cluj - FC Hermannstadt. El va fi ajutat la cele două linii de Valentin Avram şi Marius Nicoară, în timp ce rezervă va fi Iulian Călin.

Juhvel Tsoumou şi Ivan Lendric în ultimele 10 minute ale partidei cu Dunărea Călăraşi au dus gruparea sibiană la barajul pentru menţinerea în Liga 1. Elevii lui Vasile Miriuţă au însă o misiune dificilă, care înseamnă de fapt, un ultim hop în calea supravieţuirii.

Hermannstadt (Liga 1) trebuie să treacă în dublă manşă de Universitatea Cluj (locul 3 în Liga 2) pentru a rămâne pe prima scenă a fotbalului românesc: "Trebuie să fim conştienţi că ne aşteaptă două jocuri foarte, foarte grele. Accidentaţi nu avem. Situaţia lui Blănaru e cunoscută. Să vedem dacă putem face ceva cu Filip Jazvic, să îl recuperăm până la ora jocului. În rest, toată lumea e validă" a explicat Vasile Miriuţă în conferinţa de presă premergătoare partidei tur de la Cluj.

Sigur însă, pentru tehnicianul sibienilor, Universitatea Cluj este doar o parte a problemei sale. Antrenorul formaţiei de pe malul Cibinului a trasat un mesaj clar referitor la arbitraj: ”Arbitrajul să fie corect, atâta îmi doresc. Cum a fost şi la ultimele două jocuri, cu Voluntariul şi cu Călăraşiul. Trebuie să suferim ca să realizăm obiectivul pe care ni l-am propus cu toţii”, a mai declarat Miriuţă.

De partea opusă, Universitatea Cluj speră, cu toate că Bogdan Lobonţ a mărturisit cu sinceritate: "Nu pot asigura promovarea, dar vă promit că jucătorii mei vor da totul pe teren!". Chiar dacă lipsit de experienţă, fostul mare internaţional român a reuşit să se impună la Cluj şi şi-a apropiat foarte mult jucătorii, care vor da totul pentru accederea în Liga 1: "Suntem conştienţi că întâlnim o echipă puternică, pregătită de un antrenor cu experienţă, pe care îl respect foarte mult. Hermannstadt este echipa de Liga 1, deci porneşte cu prima şansă. Din punctul nostru de vedere nu contează că primul meci se joacă la Cluj. Oricum trebuie să evoluăm atât acasă, cât şi în deplasare. Partida lor cu Dunărea Călărăşi a fost pusă sub semnul întrebării, din cauza ploii, dar până la urmă s-a jucat. E suficient timp pentru a pregăti gazonul de la Sibiu, pentru retur”, a spus Lobonţ, citat de site-ul Universităţii.

Clujul e pregătit de acest meci, iar fanii au împânzit oraşul cu bannere mobilizatoare: "O ultimă strigare/În drumul nostru spre promovare” s-a putut citi pe un pod al oraşului zilele trecute.

Startul partidei este duminică, de la ora 18:00, iar meciul U Cluj-Hermannstadt va fi în direct la Telekom Sport. Iniţial, meciul fusese programat sâmbătă, dar deoarece pe Cluj Arena sunt organizate Internaţionalele României de atletism, cele două echipe au convenit să joace duminică.

Biletele se vând excelent, iar potrivit primelor estimări ale organizatorilor, în tribune vor fi peste 15 000 de fani ai Universităţii Cluj. Suporterii sunt optimişti, mai ales că formaţia clujeană a avut cel mai bun atac din eşalonul secund, cu 85 de reuşite, şi a doua defensivă, cu 26 de goluri încasate.

Altfel, FC Hermannstadt scoate la vânzare, începând de duminică, biletele pentru meciul retur al barajului. Acestea pot achiziţiona doar de la casa de bilete de la stadionul Municipal din Sibiu după următorul program:

Preţul unui bilet e de 25 de lei, iar la VIP, de 50 de lei.

Partida dintre U Cluj şi FC Hermannstadt va putea fi urmărită în direct pe Telekom Sport 1, duminică, 9 iunie. De asemenea, manşa retur va fi transmisă de postul nostru de televiziune. Echipa care va câştiga barajul de promovare/retrogradare va juca din sezonul viitor pe prima scenă. Concordia Chiajna şi Dunărea Călăraşi au retrogradat în Liga a II-a, de unde au promovat în eşalonul de elită Chindia Târgovişte şi Academica Clinceni. 
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus