Stiri de ultima ora

Trupa de elită de la CS Dinamo s-a întors acasă cu aur şi argint de la Cupa Mondială de tir din Mexic. ”Sperăm ca şi la Mondiale să fie la fel”

Trupa de elită de la CS Dinamo s-a întors acasă cu aur şi argint de la Cupa Mondială de tir din Mexic. ”Sperăm ca şi la Mondiale să fie la fel”
Sport
Cei mai valoroşi trăgători ai momentului din tirul sportiv românesc, Laura Coman şi Alin Moldoveanu (ambii legitimaţi la CS Dinamo ), s-au întors miercuri noapte în ţară, după participarea de excepţie de la Cupa Mondială de la Guadalajara (3-6 martie a.c.). În Mexic, cei doi sportivi antrenaţi de Olimpiu Marin au obţinut o medalie de aur – prin Laura Coman (puşcă 10 metri a.c. – individual) şi o medalie de argint – prin echipa mixtă Laura Coman şi Alin Moldoveanu (puşcă 10 metri a.c.). Ambele probe sunt olimpice.

Laura Coman: ”A fost frumos, dar şi un pic obositor. Trec printr-o perioadă foarte bună a carierei, care mă ţine de mai bine de şase luni şi sper să rămână la aceleaşi coordonate cât mai mult timp. Mai întâi a fost aurul de la Campionatele Europene de la Gyor, din proba pe echipe, unde am tras acea decadă de 107 puncte extrem de rară. A fost exact punctajul necesar pentru a ne califica în finală. Dacă trăgeam 106,8, care este oricum un scor mare, nu am fi intrat în lupta pentru medalii. Mă bucur că a ieşit bine. Apoi a venit Cupa Mondială de la Guadalajara, unde concurenţa a fost extrem de puternică. Am încheiat competiţia cu două medalii, dar şi cu două recorduri europene, atât la individual feminin, cât şi la mixt”.

De la 1 aprilie, Laura Coman (24 de ani) va ocupa locul 1 mondial în proba de puşcă 10 metri a.c. ”Este o poziţie onorantă, pentru care ştiu că am muncit foarte mult. Zilele acestea voi începe antrenamentele şi la glonţ, pentru că nu am mai pus mâna pe puşca de glonţ de anul trecut. La toamnă încep calificările pentru Jocurile Olimpice, o dată cu Mondialele din Coreea de Sud, şi voi avea cam patru probe pe care le voi ataca, dintre care două sunt de glonţ. Sper ca şi la Mondiale să fie la fel de bine ca şu acum”, a mai declarat Laura Coman.

Alin Moldoveanu: ”Medalia câştigată la Guadalajara este prima pentru mine în ultimii cinci ani. Din 2012, de la Jocurile Olimpice, eu nu am mai prins niciun podium. Bucuria este cu atât mai mare, deşi satisfacţia este un pic diferită faţă de competiţiile individuale. A fost mai greu să ne coordonaăm în calificări, dar în finală ne-am mobilizat foarte bine şi drept dovadă că am stabilit şi un nou record european. Este un rezultat bun, dar eu sunt conştient că mai am de muncă. Eu nu sunt încă la nivelul Laurei. Dar de aici sper să mergem cât mai sus”.

Cei doi sportivi şi antrenorul Olimpiu Marin au fost aşteptaţi miercuri noapte, la aeroport, de membri ai familiei, reprezentaţi ai CS Dinamo şi ai Federaţiei Române de Tir Sportiv.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus