Stiri de ultima ora

Trofeul Ligii Campionilor pleacă la Skopje! Vardar se descompune, dar nu înainte să obţină un alt succes istoric

Trofeul Ligii Campionilor pleacă la Skopje! Vardar se descompune, dar nu înainte să obţină un alt succes istoric
Sport
Vardar Skopje a câştigat Liga Campionilor la handbal masculin, după un weekend de vis în turneul Final Four de la Koln. După victoria de senzaţie cu Barcelona în semifinale (29-27), reprezentanta Macedoniei de Nord s-a impus şi în finala cu Veszprem, cu 27-24.

Vardar Skopje şi-a pierdut sponsorul cu care a făcut istorie în ultimii ani, dar jucătorii au strâns rândurile şi au făcut senzaţie în ultimele săptămâni. După calificarea clară în sferturile de finală, cu Pick Szeged, macedonienii au predat o lecţie tuturor şi în Final Four. Mulţi din jucătorii lui Garcia Parrondo vor pleca la sfârşitul acestui sezon, dar toţi au jucat sufletul şi au ţinut să se despartă cu cel mai important trofeu în palmares.

În finala cu Veszprem, Vardar a condus ostilităţile pe tot parcursul întâlnirii. Portarul Dejan Milosavljevic a făcut o primă repriză la superlativ, iar Igor Karacic şi Stas Skube au reuşit să desfacă defensiva adversă, astfel că formaţia din Skopje a făcut o diferenţă de 6 goluri până în minutul 27, scor 16-10.

După pauză, formaţia maghiară a revenit pe o inferioritate, reuşind să marcheze două goluri pe contraatac, 15-17 (min. 36). Dar spiritul de luptă al celor de la Vardar a rămas la aceleaşi cote, iar atitudinea i-a ajutat să şi rămână în avantaj până la final. Milosavljevic a mai avut o paradă de campion în minutul 56, la scorul de 25-23, de această dată fiind decisivă. Cupic a marcat apoi pentru 26-23, iar zarurile au fost aruncate.

Vardar s-a impus cu 27-24 şi este prima echipă care a reuşit să ia trofeul de două ori în ultimii 8 ani, după ce a câştigat Liga Campionilor şi în 2017. Igor Karacic a fost desemnat MVP-ul turneului Final Four. Vardar se descompune, dar trofeul pleacă totuşi la Skopje.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus