Stiri de ultima ora

Totul despre colegii | "Uită-te ce număr am pe spate". Cine lua cel mai mult atitudine: "Bă, eşti aici? Eşti prezent?" Cu cine are cele mai multe amintiri: "Un caracter aparte"

Totul despre colegii | Uită-te ce număr am pe spate. Cine lua cel mai mult atitudine: Bă, eşti aici? Eşti prezent? Cu cine are cele mai multe amintiri: Un caracter aparte
Sport
George (n.r George Ogăraru) e un tip mai retras. Aş minţi să spun că am fost foarte apropiaţi.El se concentra foarte mult pe meci. Avea stilul lui, nu-i ieşea. S-a tinut mai la distanţă. Răzvan (n.r. Răzvan Raţ) e un fenomen, e un ”agitat”. Îi ziceam ”Băi, Răzvane, mai calm” şi spunea ”Dar nu pot”. Acum s-a mai liniştit şi el, are familie, are o fetiţă superbă. Cele mai multe discuţii le avea cu Mutu, îl certa că nu-i vine înapoi, şi el îi arăta că are numărul 10 pe spate. ”Nu mă mai certa, că am 10, uită-te ce număr am pe spate.

Bănel (n.r. Bănel Nicoliţă) e un băiat de nota 10, foarte bine crescut, umil, încerca întotdeauna să nu deranjeze, să nu supere pe nimeni. Un băiat căruia nu aveai ce să îi reproşezi, nici în afara terenului, nici în teren. Muncea, făcea şi faza defensivă. Făcea tot ce îi cerea nea Piţi, ţin minte că ni-l dadea exemplu de dăruire şi devotament. Paul Codrea era mai în stilul lui George Ogararu, mai retras, mai cuminte, îi plăcea să nu iasă în evidenţă, nici nu vorbea foarte mult. Cel mai bun prieten cu el era maseurul echipei naţionale. Pisica (n.r. Bogdan Lobonţ) e acolo (n.r. la echipa naţională), şi cu spiritul şi experienţa lui de astăzi incearcă sa le transmita jucătorilor ceea ce facea el şi atunci când era portar. E foarte prezent, vorbeşte foarte mult, încearcă să motiveze jucătorii. Venea la fiecare în parte: ”Bă, eşti aici? Eşti prezent?”. Te lua de mână, te trăgea. Gabi Tamaş e un nebun, agitat permanent şi el. Când îl supara cineva era jale. Dacă îl certa nea Piţi (n.r. Victor Piţurcă) sau dacă îi spunea cineva ceva se supăra, dădea cu mingea, te lovea, te aşteptai la orice de la el. Un rebel, un tip care punea piciorul şi capul în contră, nu avea niciun stres, dar să-l laşi în lumea lui, să nu-i spui foarte multe lucruri că se supăra. Îmi e greu să cred că îl poate cuminţi cineva. Goian (n.r. Dorin Goian) are un caracter frumos, un om care întotdeauna era foarte calm. Era paşnic. Mi-a plăcut întotdeauna pentru era foarte calm cu noi toţi. Pe lângă faptul că era un jucător foarte bun, era un stâlp nu numai pe teren, ci şi în vestiar. Ovidiu (n.r. Ovidiu Petre) era foarte bun prieten cu George Ogăraru şi cu Paul Codrea. Mai retras, mai moale. Era foarte calm, foarte liniştit, în banca lui. Nu prea ieşea în evidenţă cu mare lucru. Cristi (n.r. Cristi Chivu) avea o vorbă. După victorii se ridica în picioare în autocar şi striga: ”Iarăşi s-a umplut căruţa”. La victorii era autocarul plin, toată lumea fericită, şi când erau înfrângeri ”capul plecat”. Era căpitanul de care aveam nevoie, un căpitan adevărat, venea şi motiva jucătorii, vorbea frumos, avea un discurs foarte bun şi foarte mişto. Încerca întotdeauna să apropie jucătorii noi. Întotdeauna lua responsabilitatea pe umerii lui. Foarte prezent şi foarte lucid, calm, aşezat.

Adi Mutu este un rebel şi un caracter aparte. Un tip foarte stăpân pe el. Îi plăcea să aibă ultimul cuvânt. A avut nenumărate clinciuri cu nea Piţi. Mutu era pe val, venea de la Fiorentina sau Chelsea, şi clar că voia să fie mai presus de noi toţi, şi de multe ori mai presus de antrenor. Ei bine, nu prea îi ieşea asta cu nea Piţi, că şi el e un caracter puternic. Cele mai multe amintiri le am cu el pentru că le făcea.

În cariera sa, Marica a evoluat la Dinamo, Sahtior, Stuttgart, Schalke, Getafe, Konyaspor şi FCSB. Acesta şi-a trecut în palmares trei titluri de campion, o Cupă şi o Supercupă, toate cucerite pe vremea când atacantul evolua la Sahtior.

Articole similare :
comments powered by Disqus