Stiri de ultima ora

Surpriză uriaşă! Ion Ţiriac nu mai e cel mai bogat român. Cine l-a depăşit pe fostul tenismen

Surpriză uriaşă! Ion Ţiriac nu mai e cel mai bogat român. Cine l-a depăşit pe fostul tenismen
Sport
Afaceristul şi fostul tenismen român, Ion Ţiriac, nu ar mai fi cel mai bogat român, fiind detronat de un bărbat în vârstă de 47 de ani. Programatorul român Daniel Dines a fost protagonistul unui material special în Forbes, care l-a numit „Boss of the Bots”.

Fondatorul şi directorul general a firmei IT UiPath, Daniel Dines, deţine 20% din firma care a devenit lider mondial în tehnologie RPA, companie evaluată la 7 miliarde de dolari. Astfel, Dines ar avea o avere de cel puţin 1.4 miliarde de dolari, spre deosebire de averea lui Ion Ţiriac, care e estimată la 1.1 miliarde de dolari, potrivit adevarul.ro , care citează forbes.com.

Totuşi, de evidenţiat este un aspect care îi diferenţiază pe cei doi români. Averea lui Ion Ţiriac se regăseşte inclusiv în proprietăţi imobiliare, maşini de colecţie sau tranzacţii efectuate, în timp ce în cazul companiilor de tip start-up de tehnologie valoarea firmei are un caracter teoretic, conform sursei citate. 

„În aprilie, investitorii de pe Wall Street, inclusiv Wellington Management, au investit 568 milioane dolari (în UiPath - n.r.), la o evaluare de 7 miliarde de dolari, făcând din Dines, care deţine mai mult de 20%, primul miliardar din boţi din lume”, mai scrie Forbes.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus