Stiri de ultima ora

Steaua, la câteva secunde de calificare! Specialista Cupei, eliminată după 2-1 cu Chiajna, un meci în care elevii lui Opriţa au ratat ocazii uriaşe

Steaua, la câteva secunde de calificare! Specialista Cupei, eliminată după 2-1 cu Chiajna, un meci în care elevii lui Opriţa au ratat ocazii uriaşe
Sport
Departe de fotbalul mare în ierarhiile fotbalului românesc, dar aproape de top în demonstraţia de pe gazon. Steaua Bucureşti a făcut un meci spectaculos în turul 4 al Cupei României, dar a pierdut cu 2-1 şi a fost eliminată de Concordia Chiajna . Singura echipă din liga a patra care a ajuns în această fază a competiţiei, Steaua a început foarte curaj meciul cu divizionara secundă. În faţa a peste 1500 de spectatori, oameni care au venit în afara Bucureştiului la o oră imposibilă - 16:30 - elevii lui Daniel Opriţa au fost aproape de deschiderea scorului prin Elek în minutul 11, apoi prin Băjenaru, cel care a executat modest o lovitură liberă de la marginea careului.

Cu mulţi jucători cu experienţă în primul ”11”, între care Dumitraş, Grădinaru, Iovanovici sau Batin, Concordia a revenit în joc în special prin incursiunile de pe partea dreaptă. Acolo, Grădinaru a avut o primă repriză uşoară în faţa puştiului Ilie, de la Steaua, însă centrările mijlocaşului trecut pe la FCSB n-au fost pe placul lui Batin. Steaua a încheiat cu emoţii prima repriză, atunci când Valentin Bărbulescu a fost iertat de o eliminare, după două faulturi dure într-un interval de doar câteva minute. 

Repriza a doua a început mult mai bine pentru echipa cu cele mai multe Cupe ale României cucerite în istorie. Cu Enceanu intrat în locul lui Băjenaru, accidentat, roş-albaştrii au preluat iniţiativa şi au fost aproape de gol în minutul 52, atunci când Răsdan a lovit bara după o centrare a lui Antohi. Enceanu s-a distrat şi el în defensiva ilfovenilor, dar a ţinut prea mult de minge şi a fost blocat, totul până când Hamzaoui a responsabilizat brusc defensiva lui Opriţa, cu un şut puţin pe lângă. Cu zece minute înainte de final, centrarea lui Niculae de pe dreapta a fost finalizată excelent de Răsdan, şeptarul Stelei demarcându-se şi finalizând lejer, cu o lovitură de cap. Aproape de o calificare importantă în 16-imile de finală ale Cupei României, Steaua nu şi-a putut gestiona emoţiile, iar Grădinaru a speculat şi a finalizat cu un şut de la marginea careului trei minute mai târziu. Steaua a reacţionat imediat, însă Antohi a avut ghinion şi a şutat de două ori în portar în ultimele secunde ale celor 90 de minute regulamentare. 

Prelungirile au scos la iveală emoţiile multor jucători din echipa lui Opriţa. Chiar dacă nu s-a baricadat în apărare şi a ieşit la joc, în special pe contre, Steaua nu a mai avut claritate în joc, iar iniţiativa i-a aparţinut echipei antrenate de Laurenţiu Diniţă. Bari a dat emoţii suporterilor stelişti, iar Nica a adus, în minutul 104, golul victoriei şi al calificării pentru Concordia.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus