Stiri de ultima ora

Start lansat: FCSB - Plzen 3-0. Cronica unui meci în care defensiva l-a ascultat pe Dică, iar Budescu şi Alibec au făcut show

Start lansat: FCSB - Plzen 3-0. Cronica unui meci în care defensiva l-a ascultat pe Dică, iar Budescu şi Alibec au făcut show
Sport
Budescu, uşor letargic, apatic pe alocuri, dar letal în momentele cheie, fotbalistul certat cu Dică le-a demonstrat cehilor de la Plzen că sunt "victimele" lui preferate. Trei goluri a înscris "magicianul" FCSB-ului în poarta adversarilor de azi şi din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, din lovitură liberă, din penalty şi cireaşa de pe tort: un lob care a picat în plasa lui Hruska.

În turul din turul trei preliminar al Ligii Campionilor împotriva lui Plzen, Dică i-a trimis pe teren, în centrul apărării, pe Mihai Bălaşa şi Ionuţ Larie, care s-au întrecut în gafe şi le-au permis cehilor un rezultat bun pentru retur. Diferenţa, pe 14 septembrie, a fost făcută în apărare şi pe un joc de contraatac care a dus la marcarea a două goluri încă din prima repriză.

Diferenţa între FCSB - Plzen 2-2 şi FCSB – Plzen 3-0: cuplul de fundaşi centrali

Defensiva FCSB-ului a arătat ca niciodată în acest sezon. Planic pare cea mai bună achiziţie a verii în compartimentul defensiv, acolo unde face cuplu cu Mihai Bălaşa, care e mult mai liniştit alături de sârb, spre deosebire de colaborarea sa cu Larie.

Prima repriză a arătat precum o ieşire dintre doi cunoscuţi care se întâlnesc la o bere după aproape o lună de la ultima întrevedere. FCSB şi Plzen s-au "rodat" în dubla din drumul spre grupele Ligii, iar discreţia a predominat 45 de minute. Mingile lungi au zburat când de o parte, când de alta, poate, poate, un moment de sclipire din partea celui mai talentat jucător al echipei va avea loc. Pe tot parcursul primei părţi, Nedelcu a "măturat" zona din faţa solizilor Planic şi Bălaşa, iar mingile au fost redirecţionate către Budescu şi Alibec. Iar după ce roş-albaştrilor le-a stat inima în loc la transversala din minutul 19 al lui Hrosovsky, a urmat un cadou al centralului Andris Treimanis. Budescu a pătruns în careu, iar letonul de la centru a transformat faza în penalty după ce fundaşul Viktoriei Plzen a respins mingea în corner. Jucătorul "faultat" a pus mingea la punctual cu var, l-a ţintuit pe Hruska pe linia porţii şi a deschis scorul.

FCSB a mulţumit frumos şi a revenit la stilul: lungă şi pe a doua. Doar că stilul hulit de fotbalul românesc, dar adoptat din neputinţă, a excelat din nou la FCSB. Nevoiţi să joace între ei, fiind ajutaţi foarte puţin de Golofca şi Coman, Alibec şi Budescu au creat o nouă fază de gol. Şeptarul, cu spatele la poartă şi aflat la jumătatea terenului, l-a simţit pe Budi că intră pe culoar şi l-a lansat către Hruska, cel care a fost lobat , iar scorul a devenit 2-0. Înainte de pauză, cehii au dat câteva semne că sunt în viaţă pe Arena Naţională, dar şutul sub bară al lui Zivulic a fost scos de Niţă, cel care a amorţit în jumătatea stângă de teren. 

FCSB, la relanti

În partea a doua a meciului FCSB a jucat şi mai prudent faţă de cum a abordat primele 45 de minute. Cehii, neputincioşi şi demoralizaţi precum în meciul de la Plzen, au pedalat în gol, defensiva lui Dică fiind la înălţime pe tot parcursul celor 90 de minute. Iar minutele au început să se scurgă în favoarea roş-albaştrilor Budescu şi Alibec fiind lăsaţi în faţă pentru a mai hărţui defensiva Viktoriei, în timp ce Golofca şi Coman nu au produs mare lucru, ultimul fiind schimbat în minutul 57. 

Iar şansa a apărut din nou în calea FCSB-ului la o fază fixă executată de Alibec, care "ajutat" şi de un fundaş al cehilor, a făcut 3-0, iar FCSB a ajuns la 9 goluri în 270 de minute împotriva Viktoriei Plzen. 
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus